Halepova s tenisom življenja do prve wimbledonske krone

Halepova je v Wimbledonu zablestela v polnem sijaju. (Foto: Twitter)

Halepova je v Wimbledonu zablestela v polnem sijaju. (Foto: Twitter)

Serena Williams je iz tekme v tekme bolj opozarjala nase in pred finalno tekmo veljala za favoritinjo, a zgodila se je Simona Halep. 27-letna Romunka je odigrala tekmo svojega življenja, Američanko premagala s 6:2 in 6:2, ter tako prišla do svoje prve wimbledonske krone. 

Halepova je v Wimbledonu zablestela v polnem sijaju. (Foto: Twitter)
Halepova je v Wimbledonu zablestela v polnem sijaju. (Foto: Twitter)

Tri neizsiljene napake je naredila Simona Halep v 56 minut dolgem finalnem obračunu, v katerem Romunka svoje zmage niti za trenutek ni postavila pod vprašaj. Že leta 2014 je Halepova v Wimbledonu prišla do polfinala, tokrat pa je šla na sveti travi vse do konca.

Na poti do velikega finala je Romunka ugnala Aliaksandro Sasnovich, Mihaelo Buzarnescu, Viktorio Azarenko, Cori Gauff, Shuai Zhang in Elino Svitolino, v velikem finalu pa je na kolena spravila še 7-kratno zmagovalko Wimbledona v konkurenci posameznic Sereno Williams. Kot edina je Halepovi uspela niz odvzeti rojakinja Buzarnescujeva.

Prvega niza konec v 26 minutah

Če se je pred pričetkom dvoboja napovedoval izenačen obračun, je Halepova te napovedi demantirala že v samem začetku, ko je povedla s 4:0. Prvi niz je Romunka dobila s 6:2, bolje pa se je za Američanko pričel drugi niz, v začetku katerega je uspela osvojiti prvi dve igri na svoj začetni udarec in povedla z 2:1. Halepova je odgovorila z osvojeno igro brez izgubljene točke, nato pa vse do konca obračuna ni izgubila niti ene igre več.

Halepova je tako po lanskoletni zmagi na Odprtem prvenstvu Francije prišla še do druge zmage na turnirjih velike četverice. Zmaga jo bo s ponedeljkom na WTA lestvici dvignila na 4. mesto, pred Romunko pa bodo še naprej ostale Ashleigh Barty, Naomi Osaka in Čehinja Karolina Pliškova.

Wimbledon (VB, travnata podlaga), posamezno (Ž), finale
Williams S. (Zda/11) – Halep (Rom/7) 2:6, 2:6