Gauff in Siniakova zmagovalki turnirja dvojic v Parizu

Američanka Coco Gauff in Čehinja Katerina Siniakova sta zmagovalki turnirja dvojic na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu. V finalu sta Američanka in Čehinja ugnali italijansko navezo Jasmine Paolini/Sara Errani s 7:6 (5), 6:3.


Gauff je prvič v karieri slavila med dvojicami na enem od štirih največjih turnirjev. V finalu je igrala tretjič, prvič s Siniakovo. Pred tem je z rojakinjama Caty McNally in Jessico Pegula izgubila finale OP ZDA 2021 in Rolanda Garrosa 2022.

Siniakova velja za eno najboljših igralk med dvojicami v zadnjem obdobju. Olimpijska prvakinja med dvojicami je dobila osmi turnir velike četverice v tej konkurenci. V finalih je prvič slavila z Gauff, vse svoje prejšnje zmage pa je proslavljala skupaj z rojakinjo Barboro Krejčikovo.

Errani je četrtič izgubila v finalu dvojic na grand slamih, ima pa pet lovorik. Za Paolini pa je izjemen Roland Garros, saj je prav tako prvič v karieri igrala tudi v finalu posameznic. Tudi tam je morala v soboto priznati premoč tekmici, Poljakinja Iga Swiatek je bila boljša s 6:2, 6:1.

Nekaj po 15. uri se bo na osrednjem igrišču Philippe Chatrier začel še finale posameznikov, v katerem se bosta pomerila Nemec Alexander Zverev in Španec Carlos Alcaraz.

Vir: Tenis Slovenija, STA