Francoz ostal brez sponzorja; Paire v prvi tekmi nadel majico pobiralcev žogic

Francoz Benoit Paire je milorečeno kontrovezna figura na teniški turneji ATP. Tokrat ni bilo nič drugače na njegovem domačem turnirju v Parizu. Ker je ostal brez sponzorja, je moral obleči kar majico, ki jo drugače nosijo pobiralci žogic.

2021 05 31T124547Z 1895565673 UP1EH5V0ZG8J8 RTRMADP 3 TENNIS FRENCHOPEN - Francoz ostal brez sponzorja; Paire v prvi tekmi nadel majico pobiralcev žogic
Benoit Paire (Foto REUTERS/Christian Hartmann)

Paire je igral proti Casperju Ruudu v prvem krogu Roland Garrosa, zanimivo pa je bilo videti, da je nosil rdečo polo majico, ki je zelo spominjala na tiste, ki jih nosijo pobiralci žogic. Kasneje so potrdili, da gre za enako majico, ampak brez Lacoste logotipa na levi strani.

Uradne majice se drugače na uradni strani turnirja prodajajo za okoli 100 evrov. Ker je Lacoste eden izmed sponzorjev turnirja, majica nosi znani logotip, Paire pa je njihovo zavezništvo proti koncu sezone 2020 izgubil, zato je na desni strani Roland Garros logo ohranil, na desni strani pa je Lacoste lastnoročno odstranil.

Razlog za razhod po besedah Francoza je bil ta, da bo od zdaj naprej začel ustvarjati svojo lastno znamko oblačil. Logo bo v obliki koktajl kozarca in Paire bo glavni ambasador znamke. Moral pa bo paziti, kajti tudi Babolat, njegov drugi sponzor, je na začetku sezone izrazil neodobravanje njegovega obnašanja in odnosa do tenisa. Lahko, da bo ostal brez obeh.

Paire je proti Casperju Ruudu izgubil v štirih nizih, je pa zato včeraj slavil v dvojicah. S partnerjem Romainom Arneodom sta porazila navezo Marc Lopez – Jurgen Melzer.