Wimbledon: Fognini in Williamsova kaznovana

Italijanski teniški igralec Fabio Fognini in ameriška teniška zvezdnica Serena Williams bosta morala plačati denarno kazen, ker sta se na igriščih All England Cluba neprimerno vedla. Fognini je izbruhnil med dvobojem, Williamsova pa med treningom.

Serena Williams (Foto: WTA)

Fognini je med dvobojem tretjega kroga v soboto proti Američanu Tennysu Sandgrenu izgubil živce in na igrišču dejal: “Želim si, da bi tu eksplodirala bomba”. Italijan je dvoboj izgubil s 4:6, 6:7 (12) in 3:6, zaradi nešportnega vedenja pa bo zdaj moral plačati še 3000 dolarjev kazni. Dvaintridesetletni Fognini je po svojem komentarju o bombi ob tla zbijal tudi s loparjem.

“Nekaj se je zgodilo na igrišču. Če se kdo počuti užaljenega, se opravičim. Ni problema,” je Fognini dejal v opravičilu po porazu. To pa ni prva Italijanova kazen na sveti travi, leta 2014 je moral plačati 27.500 dolarjev za neprimerno vedenje v prvem krogu turnirja. Bi pa Fognini lahko prejel prepoved nastopanja za dveh turnirjih za Grand Slam zaradi preteklega neprimernega vedenja.

Na odprtem prvenstvu ZDA 2017 je moral plačati kar 96.000 dolarjev kazni, ker je verbalno napadal žensko sodnico. Kazen je vsebovala tudi prepoved igranja na dveh turnirjih velike četverice v prihodnjih dveh letih in pol od prejete kazni, do katere ne bi prišlo, če ne bi naredil nobenega prekrška.

Sedemkratna prvakinja Serena Williams pa bo morala plačati 10.000 dolarjev, ker je s svojim loparjem poškodovala igrišče za treninig. Se je pa omenjeni incident zgodil pred začetkom turnirja.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019