Finale skupinskega dela Davisovega pokala v Bologni, Valencii, Manchestru in Zhuhaiju

Kitajska bo septembra prvič gostila finalno tekmovanje skupinskega dela teniškega Davisovega pokala, so danes sporočili iz Mednarodne teniške zveze (ITF), poroča Hina. Bologna in Valencia bosta tekmi skupinskega dela gostili že tretje leto zapored, Manchester pa drugič zapored.


Mednarodni teniški center Hengqin v Zhuhaiju bo gostil eno od štirih skupin, medtem ko bodo druge tri potekale v Manchestru, Valencii in Bologni od 10. do 15. septembra, so sporočili iz ITF.

Bologna in Valencia bosta tekmi skupinskega dela gostili že tretje leto zaporedoma, Manchester pa drugič po vrsti.

Prvi dve ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili na zaključni turnir, ki bo od 19. do 24. novembra v Malagi.

Branilec naslova Italija in podprvak iz leta 2023 Avstralija sta se neposredno uvrstili v skupinski del 16 ekip, medtem ko sta Britanija in Španija prejeli posebni povabili, wild cards.

Ostalih 12 reprezentanc v zadnjem skupinskem delu iz kvalifikacij so Argentina, Belgija, Brazilija, Kanada, Čile, Češka, Finska, Francija, Nemčija, Nizozemska, Slovaška in ZDA.

Žreb skupin bo v torek, so dodali pri ITF.

Slovenska moška teniška reprezentanca je prejšnji mesec izgubila dvoboj za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala proti Kitajski. Slovenija je po porazu z 2:3 nazadovala v tretji kakovostni rang tega reprezentančnega moškega teniškega tekmovanja. Ta poteka na regionalni ravni.

Vir: Tenis Slovenija, STA