Federer v tretjem poizkusu osvojil tudi Stuttgart!

Roger Federer z novo lovoriko v žepu. (Foto: mercedescup.de)

Roger Federer z novo lovoriko v žepu. (Foto: mercedescup.de)

Če mu ni uspelo v letih 2016 in 2017, pa je čas zanj nastopil v letu 2018. Roger Federer je v svojem tretjem nastopu vendarle prišel do naslova tudi v Stuttgartu in tako na najboljši možen način pričel travnati del sezone. Počitka ne bo, saj priljubljeni Švicar odhaja v Halle. 

Roger Federer z novo lovoriko v žepu. (Foto: mercedescup.de)
Roger Federer z novo lovoriko v žepu. (Foto: mercedescup.de)

Leta 2016 ga je v polfinalu zaustavil Dominic Thiem, še bolj hladen tuš pa je Rogerja Federerja v Stuttgartu pričakal lani, ko ga je že v 2. krogu izločil domačin Tommy Haas. Tudi letos mu je v 2. krogu precej preglavic povzročil Nemec in sicer Mischa Zverev, ki je zdržal vse do vodstva s 7:6 in 4:4, nato pa moral priznati premoč Švicarju. Sledili sta še zmagi proti Guidu Pelli in Nicku Kyrgiosu, ki sta Federerja prvič v karieri popeljali v finale turnirja v Stuttgartu.

Tam ga je na nasprotni strani mreže čakal visokorasli Milos Raonic, ki prav tako kot Roger Federer najraje nastopa na travnati podlagi. Kanadčan je Švicarja leta 2016 premagal tudi v polfinalnem obračunu Wimbledona, tokrat pa proti prvemu igralcu sveta ni uspel dobiti niza. Raonic je v celotnem obračunu zabil kar 14 asov, a kljub temu kot edini klonil na svoj začetni udarec. Federer je na drugi strani zabil 4 ase, uspešno pa se je soočil žogicama za “brejk” nasprotnega igralca.

Že s prebojem v finale si je Švicar zagotovil povratek na vrh ATP lestvice, nova turnirska zmaga pa za priljubljenega “Fedexa” pomeni le še večjo prednost pred zasledovalci.

Nemška naveza najboljša v dvojicah

V konkurenci dvojic so bili gledalci priča obračunu dveh Nemcev Philippa Petzschnerja in Tima Puetza proti Robertu Lindstedtu in Marcinu Matkowskemu, Predvsem Petzschner je znan po tem, da izjemno dobro nastopa na turnirjih s travnato podlago, tokrat pa je skupaj z rojakom pri 34 letih to le še potrdil tako, da je prišel do nove lovorike.

ATP Mercedes Cup (Stuttgart, $656,015, trava), posamezno (M), finale
Federer R. (Švi/1) – Raonic M. (Kan/7) 6:4, 7:6(3)

Dvojice (M), finale
Petzschner P./Puetz T. – Lindstedt R./Matkowski M. 7:6(5), 6:3