Federer po hudem boju preživel dan presenečenj v Melbourneu

Peti tekmovalni dan na Odprtem prvenstvu Avstralije je postregel z ogromnim številom velikih presenečenj, za las pa se je izpada iz turnirja v Melbourneu rešil Roger Federer. Šestkratni zmagovalec turnirja je po 4 urah in 7 minutah strl odpor domačina Johna Millmana, ki je bil le dve točki oddaljen od zmage. 

rogi - Federer po hudem boju preživel dan presenečenj v Melbourneu
Federer je preživel napad Millmana. (Foto: Twitter)

Po izpadu Serene Williams, Naomi Osake, Caroline Wozniacki, Roberta Bautista-Aguta in Stefanosa Tsitsipasa, je v Melbourneu vse dišalo tudi po slovesu Rogerja Federerja. Že po izgubljenem prvem nizu je bilo jasno, da bo Švicar z Johnom Millmanom znova imel ogromno preglavic. Avstralec je 20-kratnega zmagovalca turnirjev za Grand Slam že premagal leta 2018 na Odprtem prvenstvu ZDA.

Federer je tokrat naslednja dva niza dobil, a kljub vodstvu z 2:1 je bilo vidno, da Millman še naprej Švicarju ne dovoljuje priti do lahkih točk in da bo obračun lahko napet vse do konca. To je potrdil 4. niz, ki ga je z rezultatom 6:4 dobil Millman in tako izsilil odločilni 5. niz.

Dišalo po 5 vezanih žogicah za zmago

V petem nizu se je Federer znašel v hudih težavah. Že v 3. igri je izgubil svoj začetni udarec in se znašel v ‘breaku’ zaostanka. V naslednji igri je tudi sam odvzel servis nasprotniku, a znova se je moral reševati v 7. igri, ko si je Millman priigral novi dve žogici za ‘break’. Federer jih je rešil, obračun pa je kasneje odločila podaljšana igra.

Federer tudi tam ni našel pravih občutkov, Millman pa je naravnost blestel. Avstralec je poskrbel za nekaj izjemnih udarcev, dobro pa se je odzval tudi takrat, ko je Federer poizkušal napasti na mrežo. Millman si je priboril vodstvo z 8:4, nato pa se mu je ustavilo. Naredil je nekaj napak, izjemen drop-shot pa za izenačenje na 8:8 na drugi strani uspel Federerju.

V točki, za katero je bilo jasno, da bo nekomu prinesla zaključno žogico, je Federer neprepričljivo napadel na mrežo, Avstralčev lob pa je končal izven igrišča V zadnji točki je Federer pravilno anticipiral, Millmana čakal na pravem mestu in žogico poslal v prazen del igrišča.

OP Avstralije (Melbourne, A$32.505.000, trda podlaga, zunaj) posamezno (M), 3. krog
Millman J. (Avs) – Federer R. (Švi/3) 6:4, 6:7(2), 4:6, 6:4, 6:7(8)