Federer: “Nadal mi je nenehno čvekal v uho”

V promocijskem videu za Laverjem pokal se je Roger Federer spomnil prve edicije, kjer sta z Rafaelom Nadalom zmagala zgodovinske dvojice. V tekmi posameznikov pa je Švicar v razburljivem obračunu ugnal Nicka Kyrgiosa.

Rafa je bil navdušen nad zmago Federerja (Foto: Zimbio)

Federer je v tekmi proti Kyrgiosu dobil ogromno podpore s strani intenzivnega Rafaela Nadala, ki je stal nekaj metrov za klopico. “Bilo je zelo intenzivno, nato pa sem imel še Rafo, ki mi je stalno čvekal v uho. Govoril mi je, kaj naj naredim proti Nicku, jaz pa sem mu odvrnil: ‘Saj vem, saj vem.’ Dajal mi je namige, kaj vse naj poskusim, jaz pa sem mu odgovarjal: ‘Bom poskusil.’ Bil je odličen zaključek Laverjevega pokala za nas, ampak seveda ne tako srečen za Nicka in njegovo ekipo.”

Avstralec je dogodek opisal za vrhunec sezone, njegov poraz pa za boleč. “Ko sem dobil prvi niz, sem si mislil, da bi se lahko zgodil čudež. Če bi držal svoj začetni udarec v podaljšani igri. Velikokrat sem si pogledal tekmo na spletu, doma pa ima kar nekaj prijateljev, ki so mi kasneje govorili, kaj bi moral storiti na zaključno žogo. Še danes me boli, iskreno. Dejansko sem jokal ob tem porazu in ne jokam pogosto.”