Federer ni prepričan, če bo igral v letu 2020

Roger Federer še vedno ni prepričan, kaj bo naredil z letošnjim koledarjem, vprašanju, če bo igral na peščeni podlagi, pa se izogiba že kar nekaj tednov. Začel je s Hopmanovim pokalom, kjer je uspešno zaigral z Belindo Benčić, danes pa je prišel do gladke zmage proti Francesu Tiafoeju. Sedaj ju z Belindo čakajo mešane dvojice proti Tiafoeju in Sereni Williams.

Namerava letos zaključiti (Foto: Tennisworldusa.com)

Vseeno pa novinarji ne odnehajo in ga še naprej sprašujejo, če bi igral na evropski peščeni turneji, predvsem pa, koliko let nas bo še razvajal s svojimi predstavami. “Sedaj imam približno idejo, kako bom organiziral leto 2019, ampak nisem pa še prepričan, če bom igral spomladi na pesku. Bomo tudi videli, če bo še ena sezona ali ne. To se pogovarjam z ekipo in kasneje v sezoni bomo videli, če nas čaka še kakšen izziv.”

Resne besede Švicarja, za katerega smo pričakovali, da bo igral vsaj do olimpijskih iger 2020, toda verjetno bo vse skupaj odvisno tudi od njegovih rezltatov. Začelo se bo že z OP Avstralije. Če bo ponovil lanskoletne uspehe, ni razloga, zakaj ne bi igral še naslednjih dvanajst mesecev, ampak gremo počasi in po vrsti.