Federer ne verjame, da bo pripravljen za OP Avstralije

39-letni Roger Federer je mislil, da bo oktobra že 100-odstotno pripravljen, ampak se je čas regeneracije podaljšal. Ni več tako prepričan, da se bo udeležil prvega Grand Slama sezone 2021. Švicar je ob podelitvi nagrade za športnika leta v Švici dejal, da je to morda celo konec njegove kariere.

roger federer i can play while standing but without moving  - Federer ne verjame, da bo pripravljen za OP Avstralije
Roger Federer (Foto: Tennisworldusa.com)

Se mu bo uspelo pripraviti, sedaj ko so OP Avstralije prestavili na 8. februarja? Tri tedne več bo imel na voljo, ampak 6-kratni šampion ni prepričan, če mu je povratek namenjen. “Bitka s časom je za OP Avstralije. Mislil sem, da bom 100-odstotno pripravljen že oktobra, ampak še vedno nisem. Tesno bo za Avstralijo. Upam, da se v 2021 vrnem na igrišče. Bomo videli. Ampak če se moja kariera mora končati na tem mestu, no, bi bilo še vedno neverjetno zaključiti s to nagrado.”

Je to samo preventivni ukrep ali Federer res ne verjame več v povratek?

“Na začetku smo naredili načrt, s katerimi bi imeli dovolj časa. Samo ko bomo prepričani, da lahko gremo korak dlje, bomo nadaljevali.” Vsekakor pa si želi biti pripravljen do olimpijskih iger v Tokiu. “Zaradi težav, ki sem jih imel, če sem malo sebičen, je v redu, da so prestavili tekmovanje. Ciljam na olimpijske igre. Zame je to največji turnir naslednje sezone. Res upam, da se bom lahko vrnil v Tokio.”