Federer lahko v naslednjih dneh postane najboljši na svetu

Rafael Nadal je še vedno prvi igralec na svetu po njegovi rekordni 11. zmagi v Parizu. Ampak stvari bi se lahko kmalu spremenile, če se bo v Stuttgartu dobro odrezal Roger Federer. Švicar se je odločil vrniti, za dosego vrha teniškega sveta pa bo moral zmagati najmanj tri tekme.

Federer mora zmagati vsaj tri tekme (Foto: Tennisworldusa.com)

Če mu bo to uspelo, bo ponovno sedel na prestol ATP lestvice. Rafael Nadal je v pešćenem delu sezone ubranil veliko točk, a zaradi lanskoletnih zmag, ni povečal prednosti pred svojim rivalom. Švicar na drugi strani bi lahko z dobro igro v Stuttgartu prevzel vodstvo, a bo kasneje v Wimbledonu branil zmago in 2000 ATP točk. 

Nenehna igra menjave se bo nadaljevala v Queensu, kjer bi Nadal na prvo mesto prišel, če bi dosegel polfinale.

Prvi nosilec v Stuttgartu je povratnik na ATP turnejo Roger Federer, ki bo zaigral prvič po porazu v drugem krogu na mastersu v Miamiju. Švicar je edini tenisač iz elitne deseterice, ki se je odločil za nastop na uvodnem turnirju travnate sezone. Drugi nosilci so še Francoz Lucas Pouille, Čeh Tomaš Berdych, Avstralec Nick Kyrgios in Nemec Philipp Kohlschreiber. Status nosilca imajo še Denis Shapovalov, Miloš Raonicć in Feliciano Lopez.