Federer boljši od Mannarina, čaka ga Kevin Anderson

Drugi igralec sveta Roger Federer nadaljuje pohod na deveti naslov. Njegova zadnja žrtev je postal Francoz Adrian Mannarino, ki je v 1 uri in 45 minutah zmogel rezultat 0:6, 5:7 in 4:6. To je bilo njuno šesto srečanje, zaenkrat pa je vedno slavil Švicar.

Še več, od šestnajstih nizov proti Francozu je Federer izgubil samo enega. Tako se je “maestro” prebil v četrtfinale Wimbledona še 16. v karieri, to pa je bila njegova 336. zmaga na turnirjih za Grand Slama. 95. v Wimbledonu, še bolj impresiven pa je njegov niz zaporedno osvojenih setov. Še dva pa bo podrl rekord iz sezon 2005-2006. Federer se bo v naslednjem krogu pomeril proti Kevinu Andersonu, ki je premagal Gaela Monfilsa.

Vedno boljši tudi Novak Đoković

Srb je z osnovne črte ujel pravi ritem in deluje zbran kot v najboljših letih. Impresivna zmaga proti Karenu Khachanovu ga uvršča med glavne favorite za končno slavje, toda do tja je še dolga. Najprej bo za mesto v polfinalu moral premagati odličnega Keija Nishikorija, saj je Japonec vendarle izločil črnega konja turnirja Ernestsa Gulbisa. Tam pa bi se potencialno lahko znašel na nasprotni strani mreže z Rafaelom Nadalom.

To je bila njegova 248. zmaga v karieri in skupno 41. četrtfinale na turnirjih za Grand Slam, s čimer je izenačil Jimmyja Connorsa.