EP U16: Slovenija po zmagah nad tremi svetovnimi teniškimi velesilami končali na 6. mestu

Slovenska teniška reprezentanca do 16. leta starosti se je v od petka do nedelje preizkusila na zaključnem turnirju najboljših evropskih izbranih vrst. Po porazu proti Romuniji so se Slovenci borili za razvrstitev od 5. do 8. mesta in na koncu osvojili 6. mesto. 

Slovenija evropsko prvenstvo do 16. leta starosti končala na 6. mestu. (Foto: TE)

Slovenska izbrana vrsta se je v Lille pod vodstvom Marka Pora podala v zasedbi Svit Suljić, Žiga Šeško, Jure Šiftar. Slovenci so predtem navdušili v Italiji, kjer so si tudi z zmago nad domačini zagotovili mesto med najboljšimi 8 reprezentancami na stari celini.

V Franciji je Slovenija najprej loparje prekrižala z Romunijo, ki je bila v četrtfinalnem obračunu boljša s 3:0. Po tesnih porazih Šeška in Suljića, je kapetan Por v igro poslal še dvojico Šeško/Šiftar, ki je bila prav tako blizu uspeha.

Že dan zatem je sledil obračun proti Špancem. Šeško je proti svojemu nasprotniku tesno klonil, je pa nato po zmagi Suljića skupaj s Svitom dobil tekmo dvojic, kar je pomenilo najmanj osvojeno 6. mesto. Proti Poljakom so Slovenci poizkušali priti do 5. mesta, a jim na tisti tekmi ni uspelo osvojiti točke. Najbližje sta bila Šeško in Šiftar, ki sta v tekmi dvojic klonila z 11:13.

Letošnje evropsko prvenstvo tako Slovenija zaključuje s 3 zmagami in 3 porazi. Naši mladi upi so bili boljši od Velike Britanije, Italije in Španije, premoč pa so morali priznati Portugalcem, Romunom in Poljakom.

Šiftar in Šeško v akciji. (Foto: TE)

Winter Cup – evropsko prvenstvo U16
Zaključni turnir najboljše osmerice

Četrtfinale
SLOVENIJA : ROMUNIJA(1) 0:3
Šeško Ž. : Berge Nourescu A. M. 6:4 4:6, 3:6
Suljić S. : Alexandrescou Y. 4:6, 5:7
Suljić S./Šeško Ž. : Alexandrescou Y./Bentzel C. S. 0:6, 7:6(4), 4:10


Za razvrstitev od 5. do 8. mesta:

SLOVENIJA : ŠPANIJA 2:1
Šeško Ž. : Gonzalez E. 6:2, 3:6, 4:6
Suljić S. : Chavez T. 6:2, 5:7, 6:1
Suljič S./Šeško Ž. : Chavez T./Gonzalez-Galino V. 4:6, 6:4, 10:6


Za 5. mesto:

SLOVENIJA : POLJSKA 0:3
Šeško Ž. : Chlodincki J. 4:6, 1:6
Suljić S. : Sadzik J. 5:7, 4:6
Šeško Ž./Šiftar J. : Chlodincki J./Kasperski A. 7:6(7); 2:6, 11:13