EKSKLUZIVNO: Pogovor z bivšim 3. igralcem sveta in zdajšnjim trenerjem Rogerja Federerja

V koledarskem letu 2022 na portalu Teniskisvet.si načrtujemo kar nekaj pogovorov z osebami, ki v mednarodnem tenisu veljajo za izjemno priznane. Mednje zagotovo spada naš prvi letošnji gost Ivan Ljubičić. 

Ljubicic - EKSKLUZIVNO: Pogovor z bivšim 3. igralcem sveta in zdajšnjim trenerjem Rogerja Federerja
Ivan Ljubičić se nam oglasi v četrtek, 13. januarja.

42-letni Hrvat, ki že vse od leta 2016 opravlja vlogo trenerja Rogerja Federerja, je svoj čas sam veljal za enega največjih. Pohvali se lahko z izjemnimi dosežki. Prvega izmed turnirjev serije ATP je leta 2001 osvojil v Lyonu, njegov vzpon med najboljše igralce sveta pa se je začel leta 2004, ko je Hrvaški na olimpijskih igrah priboril kar dve bronasti medalji. V konkurenci dvojic mu je to uspelo s še z enim vrhunskim igralcem, Mariom Ančićem.

Ivanu Ljubičiću bomo v pogovoru, ki bo potekal v četrtek, 13. januarja, postavili tudi nekaj vprašanj, ki jih boste zastavili naši bralci. Če želite tudi vi kaj vprašati Ivana, nam vprašanje prosim posredujte na e-mail naslov info@teniskisvet.si ali pod zasebno sporočilo na naši Facebook strani. 

Osvojil je 10 ATP turnirjev, največji uspeh kariere pa mu je uspel s turnirsko zmago na ATP 1000 turnirju v Indian Wellsu, ko je po vrsti premagal Novaka Đokovića, Rafaela Nadala in v finalu še Andyja Roddicka. Na ATP lestvici je najvišje posegel leta 2006, ko je veljal za 3. igralca sveta, največji uspeh na turnirjih za Grand Slam pa mu je prav tistega leta uspel na OP Francije. V polfinalu ga je ustavil Nadal.

Na Lošinju odprl svojo akademijo, na pogovor za Teniskisvet.si pristal z veseljem

Po končani karieri vrhunskega tenisača je Ivan Ljubičić najprej deloval kot trener Miloša Raonića, v zadnjih sezonah je velike uspehe žel s Federerjem. Švicar je pod njegovim vodstvom osvojil kar 4 turnirje za Grand Slam.

Ob tem Ljubičić pomaga tudi pri razvoju mladih igralcev na Hrvaškem. V mesecu juliju je uradno odprl svojo teniško akademijo (op. Ljubicic Tennis Academy) na Velem Lošinju. Z njo želi nadobudnim mladim igralcem omogočiti prostor, kjer lahko dobijo vse, kar potrebujejo, da postanejo vrhunski igralci.

Ker nas zanima, kaj se dogaja na Velem Lošinju, kakšne so možnosti za uspešen povratek Rogerja Federerja, in še marsikaj, smo poklicali Ivana Ljubičića, ki se je z veseljem odzval našemu povabilu na pogovor. Ta bo opravljen v četrtek, 13. januarja. Pogovor bo vodil slovenski teniški trener in mednarodni predavatelj Gregor Ficko.