Dvojice: Slovenski obračun v četrtfinalu Taškenta

Srebotnikova na turnirju v Wuhanu nastopa z Lyudmylo Kichenok. (Foto: zimbio.com)

Še bolj kot v konkurenci posameznic, svetovni vrh v ženskem tenisu slovenske predstavnice krojijo med dvojicami. Tokrat je Katarina Srebotnik v Wuhanu sicer obstala v drugem krogu, se pa nam zato obeta slovenski obračun v četrtfinalu WTA turnirja v Taškentu. 

Srebotnikova na turnirju v Wuhanu nastopa z Lyudmylo Kichenok. (Foto: zimbio.com)
Srebotnikova je na turnirju v Wuhanu nastopala z Lyudmylo Kichenok. (Foto: zimbio.com)

Tako kot v Tokiu, je tudi v Wuhanu Katarina Srebotnik združila moči z Ukrajinko Lyudmylo Kichenok. V 1. krogu sta Slovenka in Ukrajinka dodobra nadigrali preverjeno dvojico Bertens K./Flipkens K., v 2. krogu pa sta previsoko oviro predstavljali uigrani Elise Mertens in Demi Schuurs. S slednjo je najtrofejnejša Slovenka v konkurenci dvojic v letošnji sezoni že osvojila WTA turnir v Nurnbergu, tokrat pa je bila Kata tista, ki je potegnila krajšo.

Toliko bolj smo se slovenski ljubitelji tenisa lahko razveselili sredinih rezultatov v Taškentu. Slovenka Dalila Jakupović je namreč najprej v konkurenci posameznic ugnala Nizozemko Arantxo Rus, dobro dve uri kasneje pa se je zmage veselila tudi med dvojicami. Tam je skupaj z Belorusinjo Vero Lapko preskočila prvo oviro in si zagotovila mesto v četrtfinalu. Tam se bo pomerila proti rojakinji Tamari Zidanšek, ki je v Uzbekistanu združila moči s Srbkinjo Olgo Danilović.

WTA Dongfeng Motor Wuhan Open 2018 (Kitajska, $2,746,000, trda podlaga), dvojice, 2. krog
(6)Mertens E./Schuurs D. – Kichenok L./Srebotnik K. 6:4, 2:6, 10:1

WTA Tashkent Open (Uzbekistan, $250.000, trda podlaga, zunaj), dvojice, 1. krog
(4)Jakupović D./Lapko V. – Panova A./Voskoboeva G. 2:6, 6:2, 10:6

Četrtfinale:
Danilović O./Zidanšek T. – (4)Jakupović D./Lapko V.