Dvojice: Slovenki v Cincinnatiju polovično uspešni

Andreja Klepač. (Foto: Instagram)

Andreja Klepač. (Foto: Instagram)

Po drugem tekmovalnem dnevu v glavnem delu turnirja v Cincinnatiju v boju za odmeven rezultat ostaja le še ena Slovenka in sicer Andreja Klepač, ki je skupaj s Čehinjo Hradecko uspešno preskočila prvo oviro. Konec za Katarino Srebotnik. 

Andreja Klepač. (Foto: Instagram)
Andreja Klepač. (Foto: Instagram)

Katarina Srebotnik je hitro zaključila svojo avanturo z Lidziyjo Marozovo. Tenisačici sta v Cincinnatiju prvič združili svoje moči in izpadli že v prvem krogu.

Slovenka je z Belorusinjo v prvem nizu izgubila tri igre na svoj začetni udarec, bolj pa sta bili Kata in Lidziya konkurenčni v drugem nizu, ko je sta stik z nasprotnicama držali vse do rezultata 5:5. Tedaj je dvojica Adamczak M./Christian K. izkoristila prvo ‘break’ žogico v 11. igri, v 12. igri pa rešila vse 4 ‘break’ žogice in dvoboj uspešno zaključila.

Klepačeva v boj za četrtfinale

Bolj uspešna od Srebotnikove je bila Andreja Klepač, ki je tudi tokrat nastopila skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko. Češko-slovenski navezi je nasproti stali Nemki Julia Goerges in Angelique Kerber, ki sta moči združili prvič po letu 2013. Po uri in 21 minutah igre je bil končni rezultat 7:5 in 6:3 v korist Lucie in Andreje.

Nasprotnici v 2. krogu Čehinja in Slovenka še čakata, že zdaj pa je jasno, da jima bosta nasproti stali boljši iz obračuna med Atawo R./Han X.Y. – Kichenok L./Ostapenko J.

WTA Premier Cincinnati (ZDA, $2.944.486, trda podlaga), dvojice, 1. krog
Goerges J./Kerber A. – (8)Hradecka L./Klepač A. 5:7, 3:6
Adamczak M./Christian K. – Marozava L./Srebotnik K. 6:2, 7:5