Dvojice: “Kata” izločila Dalilo, konec za Hercogovo

Tema prehitela Marijo Jose in Andrejo. (Foto: Vaughn Ridley)

Tema prehitela Marijo Jose in Andrejo. (Foto: Vaughn Ridley)

Če Slovenija v Wimbledonu nima več svojih predstavnikov v konkurenci posameznikov in posameznic, pa ima v igri toliko močnejši orožji med dvojicami. Srebotnikova je v 1. krogu ugnala Jakupovićevo, Hercogova je bila blizu presenečenja, Klepačevo pa je prehitela tema. 

Tema je prehitela Marijo Jose in Andrejo. (Foto: Vaughn Ridley)
Tema je prehitela Marijo Jose in Andrejo. (Foto: Vaughn Ridley)

Kot prvi izmed Slovenk sta se v četrtek na igrišče podali Katarina Srebotnik in Dalila Jakupović, ki sta se med seboj pomerili že drugič v nekaj več kot mesecu dni. Na Odprtem prvenstvu Francije, kjer je “Kata” nastopila skupaj s Španco Arraubareno-Vecino, je starejša izmed Slovenk slavila prepričljivo zmago, nič drugače pa ni bilo tokrat. Skupaj z Američanko Vanio King sta upravičili vlogo favoritinj in po vsega 57 minutah obračun dobili s 6:2 in 6:2.

Naslednja se je na teren podala Polona Hercog. Mariborčanka je med posameznicami izgubila proti Belgijki Alison Van Uytvanck, ki je v naslednjem krogu na kolena spravila lanskoletno zmagovalko Garbine Muguruzo. Bolje je Hercogovi šlo med dvojicami, kjer je skupaj z Bernardo Pero presenetljivo dobila prvi niz proti 2. nosilkama Andrei Sestini Hlavackovi in Barbori Stycovi. Slednji sta nato vendarle vnovčili izkušnje in izločili slovensko-ameriško navezo.

Ker se je na igrišču številka 6 kar nekaj obračunov močno zavleklo, sta se v četrtek precej pozno na igrišče podali še Andreja Klepač in Marija Jose Martinez Sanchez. Slovensko-španski navezi, ki je dobro formo na travi potrdila v Mallorci, v Wimbledonu pripada vloga 4. nosilk. V 1. krogu se dvojica “KleMar” še ni razigrala, saj je kljub vodstvu s 6:5 v drugem nizu zaenkrat ostala še brez zmage. Dvojica Bara Irina M./Cornet A. je bila namreč tista, ki je po podaljšani igri dobila drugi niz, tretjega pa igralke zaradi teme niso začele.

Wimbledon (VB, £15.982.000, travnata podlaga), ženske dvojice, 1. krog
Srebotnik K./King V. – Jakupović D./Khromacheva I. 6:2, 6:2
(2)Sestini Hlavackova A./Strycova B. – Hercog P./Pera B 4:6, 6:1, 6:4
Bara Irina M./Cornet A. – (4)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 5:7, 7:6(3)* – prekinjeno zaradi teme.

Mešane dvojice, 1. krog
(8)Ram R./Klepač A. sta prosta
(9)Venus M./Srebotnik K. sta prosta