Dve zmagi Role v Tivoliju premalo za Luksemburžane

Team Luxemburg during tennis match of Davis Cup World Group II, First Round - Slovenia vs Luxemburg, on September 16, 2023 in Park Tivoli, Ljubljana, Slovenia. Photo by Nik Moder / Sportida

Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj Davisovega pokala v svetovni skupini II. S 3:2 je bil od Slovenije boljši Luksemburg. Odločilno peto točko je Luksemburgu priigral Chris Rodesch, ki je bil boljši od Bora Artnaka.

Luksemburg previsoka ovira za Slovence. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Drugi dan tekmovanja v TC Tivoli se je začel z igro dvojic, v katerem sta bila boljša Luksemburžana. Na 2:2 pa je potem izenačil Blaž Rola, ki je bil z naskokom najboljši igralec tega dvoboja. A to ni bilo dovolj za Slovenijo, saj je odločitev o zmagovalcu tako padla šele v zadnji, peti partiji. Bor Artnak je izgubil proti Chrisu Rodeschu z 2:6 in 6:7. “Vsak poraz v Davisovem pokalu je zelo boleč. Vedeli smo, da bo dvoboj izenačen, saj imajo vsi igralci podobne uvrstitve na lestvici ATP. Veliko je bilo odločilnih trenutkov, zagotovo bi bilo vse drugače, če bi Bor Artnak prvi dan dobil drugi niz, v katerem je že imel ‘break’ prednosti. Tudi od igre dvojic sem imel višja pričakovanja. Vsekakor moramo iz tega poraza izvleči nekaj pozitivnih zaključkov in se naslednjih dvobojev lotiti z enako vnemo. Dobili smo nove izkušnje. Kakovost Role je bila vidna, ostalim pa še nekaj manjka. Trenutno smo na nivoju druge skupine, ob boljšem tekmecu enostavno še nismo dovolj kakovostni, da bi lahko posegli še višje,” je dejal kapetan Grega Žemlja.

Sloveniji je torej obe točki priigral Blaž Rola, ki je letos slavil že dve zmagi med dvojicami – najprej na turnirju ATP v Umagu, nato pa še na challengerju v Avstriji. ”Z dvema zmagama še nihče ni zmagal v Davisovem pokalu. Malce smo razočarani, da nisva več naredila v igri dvojic. Škoda, saj smo pričakovali precej več, čeprav smo vedeli, da bo težko. Zmagovalca so odločile malenkosti oziroma zbranost v odločilnih trenutkih. Mi smo svoje priložnosti zapravili v petek ter v igri parov,” je dejal Rola, ki je takoj po tekmi odšel na nov turnir v Avstrijo.

DAVISOV POKAL, SVETOVNA SKUPINA II
Ljubljana: Slovenija – Luksemburg 2 : 3

Bor Artnak – Alex Knaff 6 : 3, 6 : 7(5), 2 : 6.
Blaž Rola – Chris Rodesch 7 : 6(3), 6 : 2.
Sebastian Dominko/Blaž Rola – Alex Knaff/Chris Rodesch 5 : 7, 4 : 6,
Blaž Rola – Alex Knaff 6 : 4, 6 : 2.
Bor Artnak – Chris Rodesch 2 : 6, 6 : 7 (3).

Vir: Tenis Slovenija