Državno prvenstvo za člane in članice bo letos v Mariboru

Annika Planinšek je bila lani v finalu boljša od Brine Šulin.

V Mariboru bo v organizaciji TK Branik Maribor letos potekalo kar nekaj zanimivih teniških dogodkov. Ženski turnir WTT (40 tisoč ameriških dolarjev) so v klubu že izpeljali, na začetku maja pa bo na peščenih igriščih še državno prvenstvo za člane in članice. Gre za prvi turnir, kjer bo za določitev nosilcev in uvrstitev v glavni turnir oz. kvalifikacije veljala jakostna lestvica oz. ranking WTN. 

Annika Planinšek je bila lani v finalu boljša od Brine Šulin.

Državno prvenstvo bo potekalo od 9. do 13. maja, kvalifikacije pa se bodo začele 7. maja. Nagradni sklad za vse štiri konkurence (posamezno in dvojice) je 4000 evrov.

Kljub slabemu aprilskemu vremenu priprave na DP na TK Branik potekajo normalno. Letošnji ženski turnir serije WTT nam je dal dodaten zagon, da tudi DP pripravimo na nivoju profesionalnih turnirjev. To si naši igralci in igralke zaslužijo. Po DP pa nas čaka še Bergantov memorial, ki spada pod turnirje Tennis Europe. Pred nami je pestro poletje, ki ga bomo zaključili z organizacijo teniškega turnirja v sklopu olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) in avgustovskim moškim turnirjem z nagradnim skladom 25 tisoč ameriških dolarjev,” je dejal direktor turnirja Klemen Kokol.  

Naj spomnimo, lani sta na isti dan pokal za naslov prvaka dvignila brat in sestra,  Filip Jeff in Anika Planinšek. V dvojicah sta bila najboljša Žiga Kovačič in Jan Kupčič, pri ženskah pa Meta Marenk in Brina Šulin. 

V tej sezoni pa je že bilo na sporedu zimsko državno prvenstvo. Med posamezniki sta bila najboljša Jan Kupčič in Kristina Novak, v igri dvojic pa sta zmagala izkušena Blaž Kavčič in Nik Razboršek, pri ženskah pa Ivona Ahčan in Pia Marija Rebec. 

 

Podrobnosti o turnirju in seznam prijavljenih tekmovalcev si lahko ogledate na spletni strani turnirja: DP člani

Vir: Tenis Slovenija