Drama v New Yorku: Murray ga je obtožil goljufanja in povedal: “Še nikoli nisem bil tako dolgo na stranišču!”

Največ pozornosti je vzbudil dvoboj med Stefanosom Tsitsipasom in Andyjem Murrayjem. Občinstvo je bilo na strani britanskega veterana, ki je igral odlično. Vodil je z 2:1 v nizih, zelo žal pa mu je lahko za drugi niz, v katerem je imel v “tie breaku” dve zaključni žogi, pri izidu 6:5 je tudi serviral za vodstvo 2:0 v nizih, a priložnosti ni izkoristil.

2021 08 31T001309Z 1582298226 MT1USATODAY16655826 RTRMADP 3 TENNIS US OPEN - Drama v New Yorku: Murray ga je obtožil goljufanja in povedal: "Še nikoli nisem bil tako dolgo na stranišču!"
Andy Murray (Foto Robert Deutsch-USA TODAY Sports)

Najbrž tudi zaradi tega, ker se je takrat bolj ukvarjal s težavami s teniškim copatom, kot pa s samimi udarci. V četrtem nizu mu je nekoliko zmanjkalo moči, tako da je moral na koncu priznati premoč Grku, ki je pred finalnim nizom vzel odmor, kar je razjezilo Britanca. Ta je namreč menil, da je bil počitek predolg.

“To ni bilo športno in tudi on to ve. Izgubil je moje spoštovanje,” je bil nad potezo razočaran Murray, ki je že takoj po nadaljevanju dvoboja izgubil svoj servis. Toda Tsitsipas se z njegovim mnenjem ne strinja: “Nisem delal ničesar, kar ni po pravilih in kar bi ATP prepovedoval.”

“Drugače nimam nič proti njemu, Tsitsipas je briljanten tenisač, dober je za igro, ampak nimam časa za takšno početje. Zaradi tega sem izgubil spoštovanje do njega. Ni problem v tem, da je zapustil igrišče, ampak za koliko časa. Govoril sem s svojo ekipo in pred tekmo so mi rekli, naj pričakujem kaj podobnega, če stvari ne bodo šle po njegovo,” je še dodal Murray.

Od nosilcev so v prvem krogu izpadli Američan John Isner (19.), Francoz Ugo Humbert (23.), Britanec Cameron Norrie (26.) Španec Alejandro Davidovich (29.) in Hrvat Marin Čilić (30.). Hrvati, ki so imeli v obeh konkurencah zelo slab dan, so ostali tudi brez super veterana Iva Karlovića, ki ga je izločil peti nosilec, Rus Andrey Rublev.

Tsitsipas bo v drugem krogu igral proti Adrianu Mannarinu.

https://www.youtube.com/watch?v=ndLG0KZMNFQ