DP U18: Znani vsi četrtfinalisti, odpadlo 6 nosilcev

Mladinska državna prvakinja Pia Marija Rebec začenja proti Ajdi Dovnik. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V torek so bili na igriščih ŽTK Maribor odigrani vsi obračuni 2. kola Petrol državnega prvenstva za igralce v starostni kategoriji U18. Prva nosilca Nejc Škorjanc in Lara Smejkal zaenkrat prepričljiva. 

Pia Marija Rebec v 2. kolu ni oddala igre. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Pri dekletih sta bili prvi dve nosilki, Lara Smejkal (RADOM) in Pia Marija Rebec (TC-LJ) v 1. kolu prosti, v 2. pa sta zabeležili izjemno zanesljivo zmago. Drugače je bilo pri fantih, kjer se je že v 1. kolu za napredovanje moral potruditi 2. nosilec Luka Videnovič (TR-KR). Ta je izgubil drug niz proti Nalu Soku (TC-LJ), ki pa je nato pri zaostanku z 0:3 v tretjem nizu dvoboj predal.

Bolj prepričljiv je bil 1. nosilec turnirja Nejc Škorjanc (TK-TOP), ki je najprej ugnal Luko Markovića (MAJA), nato pa v 2. kolu s 6:0 in 6:3 še Paola Angelija (ŽTKMB). Zdaj ga čaka obračun proti Vidu Moharju (GROSU), ki je dobil derbi 1. kola proti Carlu Angeliju (ŽTKMB).

Od nosilcev so se pri fantih pred četrtfinalom poslovili Ažbe Jarc (TKMED), Max Stollecker (TR-KR) in Boris Barjaktarević (SL-LJ), prav tako je z nastopi že končal tudi državni prvak v U16 kategoriji Mak Miković (ŠD_LTA). Boljši je bil Job Japelj (TKMED). Pri dekletih so od nosilk brez preboja med najboljših osem ostale Brina Šulin (RADOM), Pika Doberlet (TR-KR) in Anamari Žnuderl (MU-SO).

Petrol državno prvenstvo U18
(ŽTK Maribor, pesek, zunaj)

DEKLETA

Četrtfinale
Smejkal L. – Manevska E.
Drame P. – Vnuk Z.
Mrvar K. S. – Petelinšek P.
Kovačič N. – Rebec P. M.

Vsi rezultati


FANTJE

Četrtfinale
Škorjanc N. – Mohar V.
Obrul L. – Japelj J.
Kirbiš A. – Puntarič N.
Miković N. – Videnovič L.

Vsi rezultati