DP U16: Videnovič in Petelinšek brez težav v četrtfinale, med osem tudi Bajželj in Vnuk

Kaja Najzer je v finalu po preobratu ugnala Evo Cikajlo. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih TK Triglav Kranj te dni poteka Zala državno prvenstvo v starostni kategoriji U16. Že v uvodnih dveh kolih so igralci poskrbeli za veliko zanimivih dvobojev. Glavnim favoritom za končni naslov se je uspelo prebiti med najboljših osem. 

Kaja Najzer je v 1. kolu ugnala državno prvakinjo v U14 Beti Butino Jazbec. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V 1. kolu so za slovo nekaterih nosilcev poskrbeli Rocco Bukovec (TR-KR), Marko Požonec (TK-CC) in Eva Cikajlo (RADOM), le slednji pa se je uspelo prebiti tudi mimo druge ovire. V 1. kolu se je med drugim končala tudi pot državne prvakinje v U14 kategoriji, Beti Butine Jazbec (ŽTKMB), ki je v izenačenem obračunu morala priznati premoč Kaji Najzer (TK-IN).

Za eno najbolj izenačenih tekem 2. kola sta poskrbela Vid Mohar (GROSU) in Niki Gaber Bole (TK-CC). Po dveh podaljšanih igrah se je v četrtfinale prebil Mohar. Izenačeno je bilo tudi na dvoboju med Niko Perić (ŠD_LOK) in Kajo Kadak Ocvirk (MAXLJ). Po treh nizih se je napredovanja med najboljših osem veselila Perić.

Nika bo v četrtfinalu izzvala 2. nosilko Zalo Vnuk (MAXLJ). Slednja je tako kot 1. nosilka Pia Petelinšek (ŽTKMB) in tudi prva dva nosilca Luka Videnovič (TR-KR) in Miha Bajželj (TKMED) do sedaj nastopala zelo prepričljivo. Od nosilcev so se pred četrtfinalom poslovili Matic Hribar (TK-CC), Mark Bernard (TR-KR), Mia Sara Ribnikar (TK-CC) in Lija Mumlek (ŽTKMB).

Zala državno prvenstvo U16
(TK Triglav Kranj, pesek, zunaj)

Sredin razpored

FANTJE

Četrtfinale
Videnović L. – Sok N.
Retelj M. – Miković M.
Angeli P. – Matijašič G.
Mohar V. – Bajželj M.


DEKLETA

Četrtfinale
Petelinšek P. – Dirnbek K.
Najzer K. – Bogatin J.
Cikajlo E. – Kovačič N.
Perić N. – Vnuk Z.

Pretekli rezultati