DP U12: Una Grubešić in Matija Kozjak dvojna državna prvaka, odličen teden tudi za Saro Kovačević in Sergeja Videnoviča (FOTO)

Una Grubešić v finalu boljša od Sare Kovačević.

Poletno državno prvenstvo U12 je v konkurenci dečkov minilo v znamenju Matije Kozjaka in Sergeja Videnoviča. Skupaj sta posegla po naslovu državnih prvakov v dvojicah, za naslov pa sta se med seboj pomerila še v posamični konkurenci. Dvojnega uspeha se je razveselil Matija iz TK Center Court. 

Kozjak (na sredini) v finalu boljši od Videnoviča (levo).

Preberite tudi:
DP U12: Stela Antolinc boljša od Lili Štusaj, pri dečkih vsi nosilci med osem
DP U12: Mark Pavčič presenetil 1. nosilca, Sara Kovačević v polfinale brez izgubljene igre

Finalista Matija Kozjak (TK-CC) in Sergej Videnovič (TR-KR), ki sta v četrtek v finalu dvojic z 2:0 v nizih premagala dvojico Đokić S./Pečovnik J., sta imela v petek pred seboj dvojni program. Videnovič je v polfinalu z 6:1 in 6:0 premagal Marka Pavčiča (TKMED), ki je predtem v četrtfinalu presenetil 1. nosilca turnirja Petra Škundriča (ŽTKMB), medtem ko je bil Kozjak prepričljivo boljši od Jaše Pečovnika (SL-LJ).

V finalu smo spremljali šesti medsebojni dvoboj Kozjaka in Videnoviča na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije. Prva dva sta pripadla Videnoviču, zdaj pa je še četrtič zapored zmago slavil Kozjak. Sprva je sicer bolje kazalo Videnoviču, ki je prvi niz dobil s 6:3, a Kozjak je bil tisti, ki je bolje nadaljeval in v nadaljevanju nasprotniku dopustil le še dve igri.

Una Grubešić v finalu boljša od Sare Kovačević.

Odločitev o državni prvakinji v starostni kategoriji U12 je padla dan kasneje, v soboto, ko sta se v finalu kot že ničkolikokrat pomerili Una Grubešić (GFTA) in Sara Kovačević (MAJA). Igralki sta že v četrtek skupaj prišli do naslova državnih prvakinj v dvojicah, ko sta tesno, z 10:8 v tretjem nizu, ugnali dvojico Milovanović Stamejčič B./Peterlin Pahor H.

Finalnega obračuna med posameznicami je bilo konec hitreje. Dvevna forma je bila na strani Une Grubešić, ki je dvoboj dobila z rezultatom 6:4, 6:1 in tako v medsebojnih tekmah povedla s 5:2 v zmagah. 3. – 4. mesto sta v posamični konkurenci osvojili Nika Kožuh (TKMED) in Nika Štor (RAVNE).

FOTOGALERIJA

Državno prvenstvo U12
(TD Slovan, pesek, zunaj)

DEČKI

Četrtfinale
Pavčič M. – Škundrič P. 6:3, 6:3
Videnovič S. – Škundrić M. 6:0, 6:1
Pečovnik J. – Mulej A. 6:4, 6:3
Kozjak M. – Đokić S. 6:1, 7:5

Polfinale
Videnovič S. – Pavčič M. 6.1, 6:0
Kozjak M. – Pečovnik J. 6:1, 6:1

Finale: Kozjak M. – Videnovič S. 3:6, 6:2, 6:0

Dvojice, finale: Kozjak M./Videnovič S. – Đokić S./Pečovnik J. 6:2, 6:0


DEKLICE

Četrtfinale
Grubešić U. – Novak T. 7:6(2), 6:4
Kožuh N. – Peterlin Pahor H. 6:3, 6:4
Štor N. – Milovanović Stamejčič B. 6:2, 6:3
Kovačević S. – Antolinc S. 6:0, 6:0

Polfinale
Grubešić U. – Kožuh N. 6:0, 6:1
Kovačević S. – Štor N. 6:4, 6:0

Finale: Grubešić U. – Kovačević S. 6:4, 6:1

Dvojice, finale: Grubešić U./Kovačević S. – Milovanović Stamejčič B./Peterlin Pahor H. 6:3, 6:7(3), 10:8

Pretekli rezultati

Una Grubešić v finalu boljša od Sare Kovačević.

1 thought on “DP U12: Una Grubešić in Matija Kozjak dvojna državna prvaka, odličen teden tudi za Saro Kovačević in Sergeja Videnoviča (FOTO)

Comments are closed.