DP člani/ce: Premzl mimo Artnaka v polfinale, Komčeva nadigrala 1. nosilko Juričevo

V sredo smo na igriščih TK Branik Maribor že dobili oba polfinalista in obe polfinalistki Telemach članskega državnega prvenstva. V ženski konkurenci je iz igre za naslov izpadla 1. nosilka turnirja Noka Jurić, četrtfinalno oviro pa je uspelo preskočiti 1. nosilcu Maticu Dimicu. 

TZS DP Maribor 0069 210614 GV 1024x683 - DP člani/ce: Premzl mimo Artnaka v polfinale, Komčeva nadigrala 1. nosilko Juričevo
Maj Premzl se bo v polfinalu pomeril proti 1. nosilcu Maticu Dimicu. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Na Telemach članskem državnem prvenstvu smo vse bližje vrhuncu. Tako v moški konkurenci kot tudi v ženski so se vsi sredini četrtfinalni dvoboji končali po dveh odigranih nizih, bolj izenačen potek pa lahko pričakujemo v četrtek, ko bodo tekmovalci lovili mesto v velikem finalu. Pri moških tudi po četrtfinalu brez izgubljenega niza na celotnem turnirju ostaja vsa preostala četverica igralcev – Matic Dimic (TR-KR), Maj Premzl (ŽTKMB), Filip Jeff Planinšek (PTUJ) in Tino Kovačič (ŽTMB). Slednji je v četrtfinalu potrdil odlično pripravljenost in 2. nosilca Jana Kupčiča (PTUJ) ugnal s kar 6:1 in 6:2.

Spremljajte dvoboje Telemach članskega državnega prvenstva na igriščih TK Branik Maribor v živo (kliknite TUKAJ).

V ženskem delu turnirja še naprej blestita predstavnici TK Luka Koper Metka Komac in Lian Benedejčič. Prva je v četrtfinalu sploh prvič na turnirju oddala igro nasprotnici, a 1. nosilka Noka Jurič (BR-MB/CTA) je bila še vedno zelo daleč od uspeha. V polfinale se je brez večjih težav prebila tudi Benedejčičeva, ki je s 6:3 in 6:2 ugnala Pio Marijo Rebec (TC-LJ). Komčeva se bo za finale borila proti Kristini Novak (RADOM), ki je v dveh nizih strla odpor Maje Makorič (PTUJ), medtem ko Benedejčičevo čaka obračun proti letos zelo uspešni Hani Bečirovič Novak (ŽTKMB).

Telemach člansko državno prvenstvo
(TK Branik Maribor, pesek)

Moški, posamezno, četrtfinale
Dimic M. – Jeran A. 6:3, 6:4
Artnak B. – Premzl M. 6:7(5), 5:5* – predaja
Tomac M. – Planinšek F. J. 2:6, 6:7(5)
Kovačič T. – Kupčič J. 6:1, 6:2

Polfinale
Dimic M. – Premzl M.
Planinšek F. J. – Kovačič T.

Dvojice, finale: Kupčič J./Planinšek F. J. – Jurman M./Tomac M.


Ženske, posamezno, četrtfinale
Jurič N. – Komac M. 0:6, 2:6
Novak K. – Makorič M. 6:3, 7:5
Benedejčič L. – Rebec P. M. 6:3, 6:2
Radišič M. – Bečirovič Novak H. 1:6, 5:7

Polfinale
Komac M. – Novak K.
Benedejčič L. – Bečirovič Novak H.

Dvojice, finale: Bečirovič Novak H./Žnuderl A. – Brglez P./Klaneček S.

ČETRTKOV RAZPORED

VSI PRETEKLI REZULTATI