DP člani: Lana Milosavljevič in Lian Benedejčič v četrtfinalu, brez težav med najboljših osem tudi Maks Meh in Aljaž Jeran

Znani so četrtfinalisti državnega prvenstva. Med najboljših osem suvereno prvi trije nosilci pri članih. Pri članicah je prišlo do zanimivih razpletov. 

Ažbe Jarc v četrtfinale.

Pri članih sta danes prvič zaigrala 1. in 2. nosilec, Maks Meh (PTUJ) in Aljaž Jeran (TR-KR), ki sta se zanesljivo prebila med najboljših osem. Vid Mohar (GROSU) je v treh nizih premagal Žana Friša (TK_SV) in se tako prebil v četrtfinale. Jure Šiftar (ZKLUB) je po napetem prvem nizu, z rezultatom 7:5, uspel brez večjih težav osvojiti drugi niz in tako premagati Luka Videnovića (TR-KR), 8. nosilca prvenstva. Tudi Miha Bajželj je uspel izločiti višje uvrščenega Luna Obrula (ŽTKMB). V četrtfinale sta se prebila tudi Tino Kovačič (ŽTKMB) in Nik Miković (ŠD_LTA). Tako v igri ostaja še vseh prvih 5. nosilcev, ki se bodo pomerili za preboj v polfinale.

Pri članicah bomo v četrtfinalu spremljali Kajo Kadak Ocvirk (TK-CC), ki se je brez boja uvrstila naprej, ko je Ela Plošnik (RADOM) predala dvoboj. Uspešno so se med najboljših osem prebile tudi Pia Petelinšek (ŽTKMB), Eva Cikajlo (DOMŽA) in Zala Vnuk (MAXLJ). Lana Milosavljevič (TR-KR) in Lian Benedejčič (LUKAKP) sta presenetili višje uvrščeni nasprotnici v dveh nizih. Milosavljevič je presenetila 3. nosilko, Špelo Sedej (TK-CC), v dveh nizih. Drugi niz se je celo zavlekel v podaljšano igro, ki pa jo je dobila Lana Milosavljevič, kar jo je uvrstilo v četrtfinale. Benedejčič je v dveh suverenih nizih premagala Piko Doberlet (TR-KR), 4. nosilko prvenstva.

Državno prvenstvo – člani
(TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, tepih)

Rezultati do 1. kola

2. kolo
Meh M. – Retelj M. 6:1, 6:2
Bajželj M. – Obrul L. 6.4, 7:5
Kovačič T. – Japelj J. 6:3, 6:4
Mohar V. – Kovač T. 6:4, 4:6, 6:4
Šiftar J. – Videnović L. 7:5, 6:1
Jarc A. – Matijašič G. 6:4, 6:2
Miković N. – Požonec M. 6:1, 6:1
Jeran A.  – Stollecker M. 6.1, 6:0

Četrtfinale:
Meh M. – Bajželj M.
Kovačič T. – Mohar V.
Šiftar J. – Jarc A.
Miković N. – Jeran A.


Državno prvenstvo – članice
(TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, tepih)

Rezultati 1. kola

2. kolo
Kadak Ocvirk K.  – Plošnik E. b.b.
Najzer K. – Fusil L. 6.2, 6:1
Milosavljevič L. – Sedej Š. 6:3, 7:6(3)
Pernat M. – Bizjak Z. 6:1, 6:3
Vnuk Z. – Fleischman J. 6:4, 7:5
Benedejčič L. – Doberlet P. 6:0, 6:4
Cikajlo E. – Mastnak E. 6:4, 6:3
Petelinšek P. – Jerše T. 6:2, 6:3

Četrtfinale
Kadak Ocvirk K. – Najzer K.
Milosavljevič L. – Pernat M.
Benedejčič L. – Vnuk Z.
Petelinšek P. – Cikajlo E.