Dominic Thiem: “To me bo preganjalo za vedno”

Če ste gledali epsko tekmo med Rafaelom Nadalom in Dominicom Thiemom na OP ZDA, si lahko mislite, kako se je na koncu počutil poraženec Avstrijec. Rafa ga je premagal v petem nizu z 0-6, 6-4, 7-5, 6-7(4), 7-6(5) v 4 urah in 48 minutah. Igralca sta dala vse od sebe, toda tenis je krut šport; na koncu vsakega novega tedna je vedno lahko le en zmagovalec.

Težko je pozabiti takšen poraz (Foto: ATP)

“To mi bo ostalo v spominu za vedno,” je povedal Thiem. “Preganjalo me bo, to tekmo si bom zapomnil. Tenis je krut včasih, saj mislim, da sva si oba zaslužila zmago, ampak vedno je lahko zmagovalec le en.” Thiem se je v petem nizu ubranil napada 0/40 pri rezultat 5:5. Na svoj začetni udarec je ostal suveren, nato pa klonil v podaljšani igri. In kaj se je naučil?

“Ničesar posebno. To je bila prva epska tekma, ki sem jo odigral. Imel sem že nekaj odličnih, ampak ne tako dolgih. Ne proti takšnim nasprotnikom na centralnem stadionu. Vesel sem, da je za mano, ampak je šla v napačno smer. Seveda sem potrt, ampak v nekaj dneh bom dobro. Spomnil se bom, kako dobro sva igrala pred nabito polnim stadionom.”

25-letnik je trenutno na lestvici, ki vodi do nastopa v Londonu na zaključnem turnirju najboljših, osmi igralec, kar mu ravno pribori zadnjo vstopnico.