Đokovića bledi trenutki niso stali zmage

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je po štirih nizih uvrstil v drugi krog tretjega Grand Slama sezone v Wimbledonu. V prvem krogu je prvi nosilec in branilec naslova kljub na trenutke bledi igri ugnal Južnokorejca Soonwooja Kwona s 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Novak Djokovic Wimbledon Final - Đokovića bledi trenutki niso stali zmage
Novak Đoković napredoval v štirih nizih (Foto: Twitter)

Dvoboj je trajal dve uri in 27 minut, Srb pa je bil sredi dvoboja videti kot bleda senca igralca, ki se je podpisal pod 20 zmag na turnirjih velike četverice.

Šestkratni zmagovalec Wimbledona je po izgubljenem drugem nizu v tretjem ubranil žogico za odvzem servisa Kwona, nato pa je le zaigral bolje in dobil tri zaporedne igre za vodstvo z 2:1. Tudi v četrtem nizu je ubranil nekaj tekmečevih priložnosti za odvzem servisa, sam pa je do odločilnega prišel v peti igri. Petintridesetletni Beograjčan je zabeležil 80. zmago na sveti travi, s čimer je še štiri zmage oddaljen od drugega na večni lestvici Američana Jimmyja Connorsa (84). Švicar Roger Federer je na vrhu s 105 zmagami. V naslednjem krogu se bo pomeril z Avstralcem Thanasijem Kokkinakisom.

Vir: Tenis Slovenija, STA