Đoković v kratkem napovedal odločitev o OP Avstralije

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je tudi po porazu s Srbijo v polfinalu Davisovega pokala proti Hrvaški odločitev glede nastopa na uvodnem Grand Slamu sezone, Odprtem prvenstvu Avstralije, pustil “v zraku”. Kot je Srb dejal novinarjem v Madridu, zdaj nekaj dni ne bo razmišljal o tenisu, nato pa bo “kmalu sporočil odločitev o Melbournu”.

263720014 4954137944618520 1199295074942461736 n - Đoković v kratkem napovedal odločitev o OP Avstralije
Nikola Mektić/Mate Pavić

Kot je dejal 34-letnik, bo zdaj za nekaj dni odmislil tenis. A se obenem zaveda, da je odločitev o tem, če bo nastopil na prvem turnirju za Grand Slam v novem letu od 17. do 30. januarja v Melbournu, neizbežna. “Kmalu bom to komentiral,” je dejal Đoković.

V Melbournu bodo lahko nastopili samo polno cepljeni teniški igralci, srbski zvezdnik pa je v svojih izjavah večkrat vprašanje o tem, ali je cepljen ali ne, pustil odprto. Večkrat je izjavil, da je to zasebna zadeva vsakega posameznika.

Pred kratkim je njegov oče Srđan na srbski televiziji Prva TV dejal: “Pod takšnimi pogoji Novak verjetno ne bo zaigral v Avstraliji.” 

Srđan Đoković: “Novak pod takšnimi pogoji, ki so izsiljevanje, verjetno ne bo igral”

Đoković za zdaj noče razkriti, ali je proti koronski bolezni cepljen ali ne, zato mu grozi, da ne bo smel nastopiti na turnirju, kjer bi napadal rekordni 21. naslov za Grand Slam v karieri. V Melbournu je Đoković doslej zmagal devetkrat, nazadnje lani.

Obstaja tudi teoretična možnost, da bi necepljen igralec moral v Avstraliji za 14 dni v karanteno hotelske sobe, kar pa jo je Đokovićev oče ostro zavrnil.

Vir: Tenis Slovenija, STA