Đoković v “dvoboju starčkov” boljši od Wawrinke

djokovic wimbledon 2021 friday 1024x576 - Đoković v "dvoboju starčkov" boljši od Wawrinke

Novak Đoković (Foto: ATP)

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je v petek zvečer prebil v osmino finala letošnjega tretjega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu. Šestintridesetletni Srb je po dveh urah in devetih minutah premagal dve leti starejšega Švicarja Stana Wawrinko s 6:3, 6:1 in 7:6 (7:5). V naslednjem krogu ga čaka Poljak Hubert Hurkacz.

djokovic wimbledon 2021 friday - Đoković v "dvoboju starčkov" boljši od Wawrinke
Novak Đoković (Foto: ATP)

Poleg Đokovića so se v nadaljnji krog na bržkone najbolj slovitem teniškem turnirju na svetu v petek prebili še nekateri glavni pretendenti in pretendentke za končno zmago, med njimi tudi prvopostavljena Španec Carlos Alcaraz in Poljakinja Iga Swiatek. Od visoko postavljenih igralk je izpadla Caroline Garcia, od pete nosilke iz Francije je bila boljša Čehinja Marie Bouzkova.

“Midva sva dva starca, to je povsem jasno, a to kar dela Stan v svojih letih in po številnih operacijah, ki jih je imel, je zares neverjetno,” je po veteranskem dvoboju s Švicarjem dejal Đoković, sicer 23-kratni zmagovalec za Grand Slam. Zmagal je tudi na obeh največjih turnirjih v letošnji sezoni v Melbournu in Parizu.

“S Stanom sem imel že v preteklosti številne bitke na teniških igriščih. On je sijajen fant, želim mu vse najboljše na njegovi nadaljnji poti,” je o Wawrinki, trikratnemu zmagovalcu turnirjev za Grand Slam – zmagal je na Odprtem prvenstvu Avstralije 2014, Odprtemu prvenstvu Francije 2015 in Odprtem prvenstvu ZDA 2016 – dodal Srb.

Na poti do svojega osmega zmagoslavja na sveti teniški travi ga v naslednjem krogu čaka Poljak Hubert Hurkacz, ki je bil boljši od Italijana Lorenza Musettija. Poljak je zmagal v treh nizih s 7:6 (4), 6:4 in 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA