Đoković: “Ta poraz me nervira, nisem se počutil udobno”

Novak Đoković je v Torontu izgubil proti kasnejšemu finalistu Stefanosu Tsitsipasu v treh nizih. Na novinarski konferenci je bil Srb vidno nejevoljen in zbegan. 19-letnik je dostavil odlično predstavo, toda aktualni zmagovalec Wimbledona je od sebe pričakoval več.

Đoković si je obetal boljši rezultat (Foto: Tennisworldusa.com)

“Tsitsipas je igral odličen in zaslužil si je zmago, ampak jaz na drugi strani nisem igral tako dobro. Še posebno z osnovne črte, nisem vračal dobro. Zame to ni bila dobra tekma, ampak pridejo tudi taki dnevi. Nisem se počutil udobno, še vedno sem iskal ritem in konstantnost. V tretjem nizu sem imel manjše priložnosti, ampak sem storil nekaj napak. To je šport. Moram iti naprej in sprejeti poraz. Me pa nervira, saj mi ni jasno. Sedaj odhajam v Cincinatiju, kjer bom iskal prvo zmago v karieri.”

Đoković je komentiral tudi potencial mladega Grka. “Je eden tistih, ki lahko vodijo mlajšo generacijo, brez dvoma. Že sedaj je zelo uspešen in ima nekaj odličnih rezultatov. Kaže veliko mero discipline, kar je dobro in lepo videti. Obrestuje se mu, je pa zagotovo zelo talentiran.”