Đoković pojasnil, zakaj natančno je odpustil Agassija

Težko je vedeti, kaj natančno se dogaja v glavi tenisača, kot je Novak Đoković. Nekdanji šampion trenutno ne more najti tiste prave forme, kar mora biti izjemno težko za bivšega šampiona, ki se mora soočati še s pritiskom javnosti. Kaže dobre predstave, a ne odlične. Nekateri so slabše rezultate obešali na njegovo privatno življenje, spet drugi na trenersko ekipo. Srb je pred kratkim odpustil iz štaba Radeka Štepaneka in Andrea Agassija, končno pa je navedel tudi malo globljo razlago, zakaj se je odločil tako.

Agassi sploh ni bil uradno del ekipe (Foto: Google.com)

Najel je novega starega trenerja Mariana Vajdo. “To je svež začetek za oba. Pogrešal sem ga, vem, da je tudi on pogrešal mene. Zadnjih deset dni sva uživala na treningih in on me pozna bolje kot kdorkoli drug. Je tudi moj prijatelj.”

Srb je pojasnil, da ga Vajda poznal tako dobro, da točno ve, kaj potrebuje, da se vrne na najvišjo raven. Vseeno pa nista začrtala dolgoročnega plana. Videla bosta, kako se bo odvilo. “Kar se tiče Štepaneka in Agassija, nikoli nismo imeli obveze drug do drugega. Nismo imeli pogodbe. Uradno sploh ni bil moj trener, samo svetoval mi je in delil izkušnje,” je povedal Novak o Agassiju. “Zadnjih osem, devet mesecev je bil Agassi izjemen. Naučil me je veliko, ne samo o tenisu, tudi o življenju. Za to sem mu hvaležen.”

“Drugače je bilo z Radekom, s katerim sem govoril o doloročnih ciljih, ampak morala sva končati, ker nisva točno vedela, če si želi biti trener, ali igralec, mogoče oboje. Še preden se je dobro začelo, se je končalo. Razšla sva se v povsem normalnih okoliščinah in v dobrih odnosih.”