Đoković okusil sveto travo: “Še sem lačen”

djokovic - Đoković okusil sveto travo: "Še sem lačen"

Novak Đoković (Foto: ATP)

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na prizorišču tretjega turnirja za veliki slam letošnje sezone že preizkusil sveto travo igrišč Wimbledona. To je v skladu z lastno tradicijo zmagovalec 23 turnirjev velike četverice tudi okusil in ob tem zapisal na Instagramu, da je “lačen še za več”.

djokovic - Đoković okusil sveto travo: "Še sem lačen"
Novak Đoković (Foto: ATP)

Prvi igralec sveta je v tej sezoni doslej osvojil oba Grand Slama, tako Odprtega prvenstva Avstralije kot odprtega prvenstva Francije, s čimer je svojo bero zmag na največjih turnirjih na svetu dvignil na rekordnih 23.

V Wimbledonu bo 36-letnik lovil osmo zmago na sveti travi, s čimer se bi v tem pogledu izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem. Ob posnetku okušanja zelenice je Srb zapisal: “Obujam spomine na njen okus in lačen sem še za več”.

Turnir v londonskem južnem predmestju se bo začel 3. julija in se končal z moškim finalom 16. julija. Đokovićev glavi nasprotnik za naslov bo drugi igralec sveta, Španec Carlos Alcaraz, ki sodeč po stavnicah še edini spada v ožji krog favoritov. V nekoliko širši krog te postavljajo še Rusa Daniila Medvedeva, Italijana Janika Sinnerja in Nemca Alexandra Zvereva.

Včeraj pa je prišel tudi do uvodne zmage na letošnjem Wimbledonu.

Vir: Tenis Slovenija, STA