Đoković ne brez težav preko Popyrina

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je napredoval v tretji krog uvodnega teniškega turnirja za Grand Slam, odprtega prvenstva Avstralije. V drugem krogu je ugnal domačina Alexeija Popyrina. 

Đoković, prvi igralec na svetu, nadaljuje lov na 25. naslov za grand slam, a se je danes proti Avstralcu znova nekoliko namučil. Podobno kot v prvem krogu mu je tudi Popyrin tokrat odvzel niz, kazalo je tudi na kaj več, na koncu je Srb po več kot treh urah slavil s 6:3, 4:6, 7:6 (4) in 6:3.

Ta je prvi niz dobil brez večjih težav. Nato je v drugem 43. igralec sveta zaigral bolje, Đoković pa začel delati nekaj napak in Popyrin je izenačil. V tretjem je kazalo na novo zmago domačina, ki je imel s tribun bučno podporo, a mu pri vodstvu s 5:4 ni uspelo zaključiti. Podaljšano igro v tem odločilnem nizu je nato dobil Đoković, s tem zlomil Avstralca in v četrtem nizu zgolj potrdil zmago.

Zanesljivo je v tretji krog v Melbournu napredoval četrti nosilec, Italijan Jannik Sinner, ki je v treh nizih (vsi 6:2) hitro premagal nizozemskega kvalifikanta Jesperja de Jonga po uri in 43 minutah dvoboja. V naslednjem krogu ga čaka 26. nosilec, Argentinec Sebastian Baez.

Vir: Tenis Slovenija, STA