Kirurgu, ki ga je rešil bolečin v komolcu, dal pol nagrade?

Novak Đoković je zelo hvaležen kirurgu, ki ga je operiral na komolcu v Švici letošnjega februarja. Uspešna operacija je bila ključna za to, da je bivši najboljši na svetu lepo napredoval s tenisom, se vrnil na ATP in nekaj mesecev  kasneje slavil v Wimbledonu. 

Novak Đoković se vrača proti vrhu (Foto: Tennisworldusa.com)

“Videl sem ga pred finalno tekmo,” je povedal Novak. “Seveda sem mu zelo hvaležen, njemu in njegovi ekipi, ki je opravila odlično delo. Da bi mu dal polovico denarne nagrade? Malo verjetno, mogoče kaj drugega. Bomo videli, moram razmisliti. Jaz sem samo vesel, da sem nazaj, da sem tisti eliti. Pete Sampras ima 14 Grand Slam turnirjev, on je eden tistih, po katerem sem se zgledoval. Eden največjih idolov. Da sem samo en korak stran, je odlično. Zelo sem ponosen na svoje dosežke.”

Đoković je spregovoril tudi o njegovem značilnem udarcu, backhandu po paraleli. “Predvsem v začetku kariere sem se zelo zanašal na ta udarec. Verjetno je še vedno najbolj pomemben udarec v igri, ne samo v moji, ampak nasplošno. Če pogledamo strukturo točk, podlago, statistično prevladuje backhand diagonala. Nekdo teče okoli backhanda in udari forehand. Če imaš v arzenalu backhand paralelo, si lahko zelo nevaren.”