Đoković gladko zmagal, na novinarski konferenci pa izdal, kdo je zanj boljši – Rafael Nadal ali Roger Federer

Brez težav sta se v tretji krog Odprtega prvenstva ZDA uvrstila prva igralca na svetu. Avstralka Ashleigh Barty je premagala 18-letno debitantko Claro Tauson z Danske s 6:1 in 7:5, Srb Novak Đoković pa je bil boljši od Nizozemca Tallona Griekspoorja s 6:2, 6:3 in 6:2.

3212146 65798188 2560 1440 1024x576 - Đoković gladko zmagal, na novinarski konferenci pa izdal, kdo je zanj boljši - Rafael Nadal ali Roger Federer
Novak Đoković (Foto Getty)

Novak Đoković je naredil nov korak proti teniški nesmrtnosti. Še pet zmag ga loči od osvojitve vseh štirih največjih turnirjev v koledarskem letu in 21. naslova na Grand Slamih, s katerim bi prehitel Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, ki jih imata po dvajset. 34-letni Srb je v 99 minutah odpravil omenjenega Nizozemca, zdaj pa ga čaka Japonec Kei Nishikori, ki ga je premagal v njunih zadnjih šestnajstih dvobojih.

“Ko slišim, da moje ime omenjajo ob takšni legendi, kot je Rod Laver, dobim dodatni zagon. Vem, da je letos v igri veliko več običajni turnir,” je dejal Đoković.

Četrti nosilec Zverev si je tretji krog priigral po hitrem postopku, saj je s 6:1, 6:0 in 6:3 izločil Španca Alberta Ramos-Vinolasa. Nemec je dvoboj začel z odvzemom servisa in po zgolj uri in 14 minutah “odpihnil” tekmeca ter dvoboj končal s tremi asi zaporedoma. Skupno je na dvoboju proti 48. igralcu z lestvice ATP sprožil deset neubranljivih začetnih udarcev ter 26 “winnerjev”. “Super je, da mi je uspelo napredovati v treh nizih in da sem ga končal v manj kot uri in pol. Dobro se zavedam, da bom energijo še kako potreboval na naslednjih tekmah,” je Zverev dejal takoj po tekmi. Lani je igral v finalu in ima ta čas niz 13 zaporednih zmag; med njimi je v polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu izločil tudi Đokovića, nato pa osvojil še masters v Cincinnatiju. Njegov naslednji tekmec bo Američan Jack Sock.

Na novinarski konferenci so Novaka Đokovića ga direktno vprašali, kdo je zanj boljši – Rafael Nadal ali Roger Federer, a se je Srb spretno izognil vprašanju, je pa izpostavil tekmo Battle Of The Surfaces, ko sta Nadal in Federer igrala na posebej ustvarjenem igrišču, ki je bil polovično prekrit s peskom, polovično pa s travo. Igralca sta se menjala in si ob vsaki menjavi strani preobula čevlje. Prvi niz je dobil Nadal, drugega Federer, na koncu pa je v podaljšani igri tretjega niza slavil Španec.

Novak je namignil, da je zmagovalec omenjene tekme tisti, ki je boljši, saj je šlo za spopad na njunih najljubših igralnih podlagah, a zgolj v hecu, saj je vendarle šlo za ekshibicijo v Španiji.