Đoković brez težav v četrtfinale

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v osmini finala teniškega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu premagal Danca Holgerja Runeja s 6:3, 6:4 in 6:2.

Đoković, ki je silovito začel in gladko dobil prvi niz, tako ostaja v igri za svoj in rekordni 25. naslov na turnirjih za grand slam. Sedemintridesetletni Srb, ki je doslej sedemkrat slavil na sveti travi (enkrat več je zmagal le Švicar Roger Federer), je imel tudi v drugem nizu vse pod nadzorom, v tretjem takoj povedel z 2:0, pozneje pa ob slabi igri Runeja le še povečal prednost za gladkih 3:0 v nizih.

“Zelo sem vesel. Mislim pa, da Holger ni igral najbolje. Sam pa sem stvari opravil pravilno, zelo solidna predstava,” je ocenil Đoković.

Đoković se bo v četrtfinalu meril z devetim nosilcem, Avstralcem Alexom de Minaurom, ki je ugnal še enega Francoza Arthurja Filsa s 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. De Minaur se je ob zaključni točki poškodoval, a dejal, da “bom v redu, našel bom način”.

V moški konkurenci je v četrtfinale napredoval še Italijan in 25. nosilec Lorenzo Musetti, ki je s 4:6, 6:3, 6:3 in 6:2 izločil Francoza Giovannija Mpetshija Perricarda ter se veselil svojega prvega četrtfinala na grand slamih v karieri.

Musettija v četrtfinalu čaka 13. nosilec, Američan Taylor Fritz, ki je po treh urah in pol in preobratu ugnal četrtopostavljenega Nemca Alexandra Zvereva s 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3) in 6:3. Zverev je bil v prvih dveh nizih zanesljiv, v tretjem pa je Fritz v deveti igri odvzel servis tekmecu, dobil niz in nato še dva. Nemec naj bi imel ob koncu tudi nekaj težav s poškodbo.

“Kljub temu, da sem izgubljal z 0:2 v nizih, sem čutil, da dobro igram. Zato sem si rekel, da naj dobim tretji niz. Verjel sem,” je dejal Fritz.

Preostala četrtfinalna para sta Jannik Sinner (Ita/1) – Daniil Medvedjv (Rus/5) in Carlos Alcaraz (Špa/3) – Tommy Paul (ZDA/12).

Vir: Tenis Slovenija, STA