Doha: Fucsovics je bil blizu, ampak še vedno ne dovolj blizu

Prvi igralec sveta je še vedno na poti do naslov v Dohi, ni pa mu najlažje, saj je moral proti Martonu Fucsovicsu reševati tekmo v tretjem nizu. Srb je po dveh urah igre prevladal s 4:6, 6:4 in 6:1. Še vedno kaže odličen tenis, si pa verjetno ni mislil niti želel, da bi na začetku sezone že igral toliko tekem. Prejšnji teden ga je v finalu Abu Dhabija pošteno namučil še Kevin Anderson, ki pa je ta teden raje “pobegnil” v Indijo.

Novak ostaja neporažen (Foto: Tennisworldusa.com)

Novak Đoković je dosegel četrtfinale, kjer se bo pomeril ali proti Nikolozu Basilashviliju. Ne bo imel veliko časa za počitek, saj ga naslednji obračun čaka že jutri ob 15.00 po srednjeevropskem času. Vprašanje, koliko moči mu je še ostalo, po tem ko ga je dodobra izmučil Madžar. 

Bila sta bitko z osnovne črte, le da je Fucsovics v prvem nizu še držal tempo, potem pa tako kot toliko drugih padel v zbranosti, fizični pripravi in konstantnosti. Vse to krasi Novaka Đokovića, zaradi česar ima Srb veliko prednost. Dlje kot je tekma trajala, močnejši je bil. Marton se je boril do zadnjega, nasprotniku ni pustil diktirati, ampak Đoković mu je ukradel 42 odstotkov točk na returnu. To je bilo dovolj, da je prišel do nove zmage.

Novak je po tekmi povedal: “Prva dva niza je bil boljši tenisač. Igral je zares dobro, pametno, spreminjal je ritem in hitrost žoge, premikal me je naokoli. Bil sem stisnjen v kot in moral sem se boriti.”

https://www.youtube.com/watch?v=GV-Oir_WP9E