Dimitrov skorajda zapravil veliko prednost proti Tipsareviću

Grigor Dimitrov (Foto: ATP)

Kar je delovalo kot rutina, se je pošteno zakompliciralo. Grigor Dimitrov je skorajda zapravil zmago proti Janku Tipsareviću.

Grigor Dimitrov (Foto: ATP)

Bolgar je že vodil gladko z dvema nizoma prednosti, nato pa je naslednja dva izgubil. Zaključil je šele v petem in sicer v deseti igri, po kateri se je pošteno oddahnil. Prekril si je obraz in padel mu je kamen s hrbta. Letos ni prikazal dobrega tenisa, zato je ta zmaga izjemno pomembno. 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 in 6:4 je bilo.

V prvi polovici tekme je kazal vse znake igralca, ki je leta 2017 prišel med najboljše tri na svetu, nato pa se je mu zataknilo, kjer je prišla v enačbo verjetno tudi samozavest in padec koncentracije. Tipsarević je sicer dvignil raven igre, ampak Dimitrov je bil tisti, ki je izpustil diktirno palico.

Srb je proti koncu kazal znake utrujenosti in je zahteval tudi fizioterapevta. Iskal je nemogoče udarce, Dimitrov pa je le uspel priti do sila pomembne zmage v prvem krogu drugega Grand Slama sezone.

Dimitrov letos drži razmerje zmag in porazov 10-7, kar je izjemno slabo za igralca njegovega kova. V drugem krogu ga čaka Marin Čilić.