Diaz Acosta v domačem Buenos Airesu do prve lovorike

Argentinski teniški igralec Facundo Diaz Acosta je zmagovalec peščenega turnirja v Buenos Airesu z nagradnim skladom 676.141 evrov. Triindvajsetletni domačin je v finalu za prvo lovoriko na turnirjih najvišje ravni ugnal Čilenca Nicolasa Jarryja s 6:3, 6:4.

Facundo Diaz Acosta (Foto: ATP)

Specialist za peščena igrišča je v domačem Buenos Airesu spisal največje poglavje svoje kariere, potem ko je v finalu po uri in 46 minutah ugnal tretjepostavljenega Jarryja.

Ta je v polfinalu ustavil tudi prvega nosilca in drugega igralca sveta, Španca Carlosa Alcaraza. Toda v finalu 28-letni Čilenec ni imel odgovora za Diaza Acosto.

Zmagovalec panameriških (2023) in južnoameriških iger (2022) je po osmih lovorikah na turnirjih serije challenger zdaj prvič slavil še v seriji ATP.

Diaz Acosta je leta 2018 v Buenos Airesu na olimpijskih igrah za mlade osvojil zlato kolajno med dvojicami in srebro med posamezniki, v ženski konkurenci pa je takrat v obeh konkurencah mladink slavila Slovenka Kaja Juvan.

Argentinec bo z zmago v ponedeljek napredoval na 59. mesto lestvice ATP, medtem ko bo Jarry 19. Čilenec je šestič igral v finalu turnirjev ATP in tretjič izgubil. Nazadnje je bil najboljši lani v Ženevi, ko je premagal Bolgara Grigorja Dimitrova.

* Buenos Aires, ATP (676.141 evrov):
– finale:
Facundo Diaz Acosta (Arg) – Nicolas Jarry (Čil/3) 6:3, 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA