Del Potro čez težak začetek do zmage proti Jarryju

Juan Martin del Potro (Foto: ATP)

Juan Martin del Potro igra šele četrti turnir sezone, ampak kaže odlično formo, kar je potrdil z zmago proti agresivnemu tenisaču Nicolasu Jarryju.

Juan Martin del Potro (Foto: ATP)

Osmi nosilec je imel počasen začetek, ampak se je hitro pobral. Spomnil se je lanskoletnega dosežka – polfinale – in nadaljeval v stilu najboljših za zmago 3:6, 6:2, 6:1 in 6:4 v 2 urah in 7 minutah. “Nisem imel veliko energije,” je povedal Del Potro, ki se bo v drugem krogu srečal z Yoshihitom Nishioko. “Še nikoli nisem igral proti Jarryju in pogoji so bili zelo neugodni. Ni lepo začeti tekmo na tak način. Moram izboljšati to v prihodnje. Med tekmo pa sem se počutil bolje. Začel sem diktirati tempo.”

Čilenec Jarry je sedaj 3-3 proti igralcem iz najboljše deseterice, kar je odličen rezultat. Zmagal je proti Dominicu Thiemu, Marinu Čiliću in Alexandru Zverevu prejšnji mesec v Barceloni.

Del Potro pa se počuti vedno bolje. “Redno treniram in počutim se odlično. Odigral sem že tri turnirje do sedaj. Po tem turnirju bom ocenil situacijo in videl bom, kaj sledi. Če bo moje zdravje v redu.”