Dekleta okupirala Tokio, Seoul in Guangzhou

Dekleta so se zapodila na tri turnirje, kjer bodo skušale izkoristiti utrujenost najboljših igralk po OP ZDA in si priboriti odmeven rezultat na WTA turnirjih v Južni Koreji, na Kitajskem in Japonskem. Ena takšnih je Donna Vekić, ki je premagala Sloane Stephens.

Donna Vekić (Foto: Tennisworldusa.com)

V Tokiu je že prišlo do prvega presenečenja, ko je Donna Vekić šokirala 5. nosilko Sloane Stephens s 6:4 in 6:4. To je bila njena druga zmaga sezone proti igralkam iz najboljše deseterice, hkrati pa Hrvatica kot edina v žrebu brani čast svoje države. “Počutila sem se dobro, premagala sem jo tudi nazadnje, ko sva igrali. Vedela sem, kako moramo igrati, pri čemer sem vztrajala do konca. Letos igram zares dobro, tudi ko izgubim. Premikam se v pravo smer.”

V Seoulu pa zaenkrat blesti Agnieszka Radwanska, ki je prišla do napredovanja z zmago 6:4 in 7:5 proti Bethanie Mattek-Sands. To je bila njena 14. zmaga v 27 tekmah v letošnji sezoni. Američanka je imela svoje možnosti, a je vedno, ko je prevzela vodstvo, začela delati preveč napak, prednost pa je hitro skopnela. Naslednja za Poljakinjo je Irina-Camelie Begu ali Mona Barthel.Do presenečenj pa prihaja tudi v Guangzhouju, kjer je Jennifer Brady izločila 1. nosilko Alize Cornet (6:0 6:3). Tekma je bila prvi dan tekmovanja prekinjena, a ob povratku Francozinja ni zmogla več kot tri igre. Za Bradyjevo to pomeni, da jo čaka tekma proti Kateryni Kozlovi.