Davisov pokal: Španci ostali še brez najbolje uvrščenega tenisača

Španija - Davisov pokal (Foto: https://www.daviscupfinals.com)

Španska teniška reprezentanca bo morala naslov v Davisovem pokalu braniti brez Roberta Bautiste Aguta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Ker Rafael Nadal (6. na lestvici ATP) ni bil načrtovan, da bo igral, so vsi upi padli na Aguta (sicer 19. na lestvici ATP), najvišje postavljenega v izbrani vrsti, a si je ta na treningu pred začetkom tekmovanja poškodoval trebušno mišico.

Španija – Davisov pokal (Foto: https://www.daviscupfinals.com/)

Namesto njega je selektor Sergi Brugera vpoklical Alberta Ramosa. Že poleti pa je bilo jasno, da v Madridu ne bo Rafaela Nadala, ki je predčasno sklenil sezono zaradi poškodbe stopala.

V španski reprezentanci bo tako največje breme na Pablu Carrenu-Busti, dobitniku bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Tokiu, velik del odgovornosti pa bo imel tudi najboljši najstnik v teniški karavani Carlos Alcaraz. Za dvoboje v dvojicah bosta zadolžena Marcel Granollers in Feliciano Lopez.

Davisov pokal se bo v obliki zaključnega turnirja najboljših 18 reprezentanc v šestih skupinah odvil med 25. novembrom in 5. decembrom v Madridu, Innsbrucku in Torinu.

Španija se bo v skupini A pomerila z Rusi in Ekvadorci. Pred dvema letoma je prav tako na zaključnem turnirju v finalu z 2:0 v zmagah ugnala Kanado. Lani tekmovanja ni bilo zaradi pandemije novega koronavirusa.

Vir: Tenis Slovenija, STA