Davisov pokal ima novega direktorja

David Ferrer je na mestu direktorja zamenjal Alberta Costo. (Foto: Google)

Nekdanji finalist Roland Garrosa Španec David Ferrer je bil imenovan za direktorja teniškega tekmovanja za Davisov pokal. Na direktorskem mestu je nasledil rojaka Alberta Costo, nekdanjega zmagovalca Roland Garrosa, je danes sporočila španska skupina Kosmos, organizator tega tekmovanja.

David Ferrer je na mestu direktorja zamenjal Alberta Costo. (Foto: Twitter)

Zelo sem vesel, da sem se pridružil projektu. Davisov pokal je edinstveno tekmovanje,” je dejal 40-letni Ferrer, ki je sam kot del španske reprezentance trikrat osvojil srebrno skledo po starem formatu. “Kot igralec je to eno izmed velikih tekmovanj, ki ga vedno želiš igrati. Tekmuješ kot ekipa, braniš barve svoje države, preživiš teden dni s soigralci in vzdušje na tribunah je neverjetno,” je še dejal novi direktor.

Skupina Kosmos je leta 2019 povsem prevetrila Davisov pokal in spremenila sistem tekmovanja.

Sklepni del nove formule tekmovanja, ki se je doslej igral v enem terminu ob koncu sezone, je letos razdeljen na dve etapi: skupinski del sredi septembra s 16 ekipami, razdeljenimi v štiri skupine v štirih mestih – Hamburgu, Glasgowu, Bologni in Valencii. Prvi dve reprezentanci z vsakega prizorišča pa se uvrstita v sklepni del tekmovanja, ki bo konec novembra v Malagi.

Vir: STA, Tenis Slovenija