Davisov pokal: Slovenci v zahtevnih razmerah strli odpor Črnogorcev, v soboto za napredovanje proti Moldaviji

Slovenska moška reprezentanca je v Ulcinju na turnirju tretje regionalne skupine v Davisovem pokalu na drugi tekmi prišla do prve zmage. Varovanci Grege Žemlje so z 2:1 ugnali domačo zasedbo Črne Gore.

Jan Kupčič skupaj z Dominkom odločil zmagovalca proti Črni Gori.

V izjemno zahtevnih razmerah sta se kot prva na igrišče podala Sebastian Dominko in Petar Jovanović. Po 2 urah in 12 minutah je bil z rezultatom 2:6, 6:3 in 6:4 uspešnejši Črnogorec.

Sledil je nekajurni premor zaradi previsokih temperatur, nakar sta kot druga na igrišče stopila Bor Artnak in Rrezart Cungu. Slovenski teniški igralec je imel dan pred tem proti Severni Makedoniji hude krče, tokrat je svojo nalogo opravil z odliko. Nasprotnika je premagal z 2:0 v nizih in tako poskrbel, da se je o zmagovalcu odločalo v dvojicah.

Kapetan Grega Žemlja je na igrišče poslal dvojico Dominko S./Kupčič J., ki je prvi niz dobila s 6:2, delo pa dokončala v podaljšani igri drugega niza.

Z zmago ohranili možnosti za napredovanje v II. regionalno skupino

Slovenci so po drugi odigrani tekmi zaključili s skupinskim delom tekmovanja. Prvo mesto v skupini A so zasedli Črnogorci in tako neposredno napredovali v playoff za II. regionalno skupino. Slovenci so končali na 2. mestu, s čimer so si izborili dodatno tekmo, ki bo odločala o potniku v playoff za II. regionalno skupino. Nasproti jim bodo stali Moldavci, ki so v skupini B prav tako zasedli 2. mesto. Prvi so bili Ciprčani, nižje so končali predstavniki Azerbajdžana in Kosova.

Davisov pokal, III. regionalna skupina
(Ulcinj, Črna Gora)

SKUPINA A:

1. kolo, 19.6.

SEVERNA MAKEDONIJA : ČRNA GORA 0:3


2. kolo, 20.6.

SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 1:2
Križnik M. – Bugarikj B. 3:6, 3:6
Artnak B. – Deari 6:4, 7:6(5)
Artnak B./Dominko S. – Bugarikj B./Huseinović A. 0:1*


3. kolo, 21.6.

SLOVENIJA : ČRNA GORA 0:1*
Dominko S. – Jovanović P. 6:2, 3:6, 4:6
Artnak B. – Cungu R. 6:2, 6:3
Dominko S./Kupčič J. – Knežević S./Samardžić M. 6:2, 7:6(2)BOJ ZA KONČNICO II. REGIONALNE SKUPINE

22.6.
SLOVENIJA : MOLDAVIJA