David Ferrer in njegov apel mladini ob koncu kariere

David Ferrer ima sporočilo za mlajšo generacijo.

David Ferrer ima sporočilo za mlajšo generacijo.

V tem tednu se je na turnirju serije ATP Masters v domačem Madridu poslovil David Ferrer, eden najboljših tenisačev v zadnjem desetletju. 37-letni Španec ima prav posebno sporočilo za vse mlade in nadobudne tenisače na svetu. 

David Ferrer ima sporočilo za mlajšo generacijo.
David Ferrer ima sporočilo za mlajšo generacijo.

Pisala se je sreda, 8. maja, do 23. ure pa je manjkala točno minuta, ko je David Ferrer ob zaostanku s 4:6, 1:5 in 0:40 proti Alexandru Zverevu v Madridu požel stoječe ovacije na stadionu Manola Santane.

To si je zaslužil tako zaradi vrhunske kariere tenisača, še bolj pa zaradi zares izjemnega odnosa na teniškem igrišču. In prav to je nekaj, po čemer Španec upa, da si ga bodo ljudje zapomnili.

Sporočilo Davida Ferrerja naslednji generaciji:

Vsakdo mora slediti svoji lastni poti in načinu dela. V mojem primeru sem se naučil, da se običajno največ naučiš iz porazov, izgub in težkih trenutkov. Moraš okusiti poraz, moraš vstati in nadaljevati, nadaljevati z delom. To je tisto, kar je mene pripeljalo do tega, da sem danes tak teniški igralec kot sem. In sprejeti moraš težke in frustrirajoče trenutke ter se z njimi soočiti in se po njih pobrati. In to ne samo en, dva ali tri dni, temveč vso svojo kariero. Želim si, da bi se me vedno spominjali po moji osebnosti, po tem, kakšen sem kot oseba. Mislim, da sem/bom dober človek do zadnjega dne mojega obstoja.”