Dalila Jakupović v Bariju izpadla v 1. kolu, Tamaro Zidanšek in Veroniko Erjavec uvodni obračun še čaka

dalka - Dalila Jakupović v Bariju izpadla v 1. kolu, Tamaro Zidanšek in Veroniko Erjavec uvodni obračun še čaka

Dalila Jakupović nemočna v Bariju. (Foto: Instagram)

Na turnirju serije WTA 125 v Bariju so bile v glavnem delu turnirja kar tri slovenke, Tamara Zidanšek (118. igralka na WTA lestvici), Veronika Erjavec (182. igralka na WTA lestvici) in Dalila Jakupović (254. igralka na WTA lestvici).

dalka - Dalila Jakupović v Bariju izpadla v 1. kolu, Tamaro Zidanšek in Veroniko Erjavec uvodni obračun še čaka
Dalila Jakupović nemočna v Bariju. (Foto: Instagram)

Danes je uvodni dvoboj na prvem kolu glavnega dela turnirja čakal Dalilo Jakupović. Slovenka se je pomerila z Italijanko Nurio Brancaccio (169. igralko na WTA lestvici), vendar se ni uspela prebiti med najboljših 16. Po slabi uri igre je bila Italijanka boljša od Slovenke s 6:0, 6:2. Jakupović se kljub porazu še ne poslavlja od turnirja v Bariju, saj bo nastopila tudi v dvojicah, skupaj z Irino Khromachevo (372. igralko sveta). Njuni nasprotnici sta Mariana Dražić (1195. igralka na WTA lestvici) in Anita Wagner (267. igralka na WTA lestvici v dvojicah).

Jutri nas čakata še dva posamezna slovenska dvoboja v glavnem delu turnirja. Tamara Zidanšek bo prekrižala lopar z Darijo Semenistaji (149. igralka na WTA lestvici). Veronika Erjavec bo začela prvo kolo proti Marii Carle (165. igralka na WTA lestvici). Oba dvoboja sta na sporedu jutri, v torek, ob 10. uri.

V glavnem delu turnirja bi morala nastopiti tudi Kaja Juvan (145. igralka na WTA lestvici), vendar je zaradi uvrstitve v tretje kolo OP ZDA nastop odpovedala. Naslednji turnir, ki se ga bo udeležila je domači turnir v Ljubljani, WTA 125 Zavarovalnica Sava Ljubljana.

WTA 125 Open delle Puglie
(Bari, pesek)

1. kolo
Jakupović D. (Slo) – Brancaccio N. (Ita) 0:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) – Semenistaja D. (Lat) [5.9.]
Erjavec V. (Slo) – Carle M. (Arg) [5.9.]