Dalila Jakupović v Bariju izpadla v 1. kolu, Tamaro Zidanšek in Veroniko Erjavec uvodni obračun še čaka

Dalila Jakupović nemočna v Bariju. (Foto: Instagram)

Na turnirju serije WTA 125 v Bariju so bile v glavnem delu turnirja kar tri slovenke, Tamara Zidanšek (118. igralka na WTA lestvici), Veronika Erjavec (182. igralka na WTA lestvici) in Dalila Jakupović (254. igralka na WTA lestvici).

Dalila Jakupović nemočna v Bariju. (Foto: Instagram)

Danes je uvodni dvoboj na prvem kolu glavnega dela turnirja čakal Dalilo Jakupović. Slovenka se je pomerila z Italijanko Nurio Brancaccio (169. igralko na WTA lestvici), vendar se ni uspela prebiti med najboljših 16. Po slabi uri igre je bila Italijanka boljša od Slovenke s 6:0, 6:2. Jakupović se kljub porazu še ne poslavlja od turnirja v Bariju, saj bo nastopila tudi v dvojicah, skupaj z Irino Khromachevo (372. igralko sveta). Njuni nasprotnici sta Mariana Dražić (1195. igralka na WTA lestvici) in Anita Wagner (267. igralka na WTA lestvici v dvojicah).

Jutri nas čakata še dva posamezna slovenska dvoboja v glavnem delu turnirja. Tamara Zidanšek bo prekrižala lopar z Darijo Semenistaji (149. igralka na WTA lestvici). Veronika Erjavec bo začela prvo kolo proti Marii Carle (165. igralka na WTA lestvici). Oba dvoboja sta na sporedu jutri, v torek, ob 10. uri.

V glavnem delu turnirja bi morala nastopiti tudi Kaja Juvan (145. igralka na WTA lestvici), vendar je zaradi uvrstitve v tretje kolo OP ZDA nastop odpovedala. Naslednji turnir, ki se ga bo udeležila je domači turnir v Ljubljani, WTA 125 Zavarovalnica Sava Ljubljana.

WTA 125 Open delle Puglie
(Bari, pesek)

1. kolo
Jakupović D. (Slo) – Brancaccio N. (Ita) 0:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) – Semenistaja D. (Lat) [5.9.]
Erjavec V. (Slo) – Carle M. (Arg) [5.9.]