Črn dan za slovenski tenis v Rimu

Polona Hercog po slabšem začetku nadaljevala precej bolje. (Foto: Instagram)

Na turnirju serije WTA Premier v Rimu so v ponedeljek na teren stopile tri slovenske tenisačice, niti eni pa se ni uspelo prebiti do zmage v 1. krogu. Kot edina slovenska predstavnica v igri za odmeven rezultat v večnem mestu ostaja le še Andreja Klepač. 

Hercogova ni uspela presenetiti 14. igralke sveta. (Foto: Instagram)
Hercogova ni uspela presenetiti 14. igralke sveta. (Foto: Instagram)

Kot prva je od Slovenk v ponedeljek na teren stopila Tamara Zidanšek, ki se je še tretjič v letošnji sezoni merila proti Avstralki Ajli Tomljanović. Konjičanka je tekmo pričela odlično in po dveh “breakih” povedla s 4:1. Dobro ji je kazalo tudi približno 15 minut kasneje, ko je pri rezultatu 5:4 servirala za niz. Tedaj se je Tomljanovićeva vrnila, nato pa dobila podaljšano igro. Tudi v drugem nizu je Zidanškova imela svoje priložnosti, saj je z “breakom” prednosti vodila s 4:3, a po treh zaporednih igrah Tomljanovićeve, je Avstralki morala še tretjič letos priznati premoč.

Kot naslednja je svojo priložnost iskala Katarina Srebotnik, ki skupaj s soigralko Raquel Atawo nikakor ne najde pravih občutkov na peščeni podlagi. Tokrat sta s 3:6 in 3:6 klonili proti dvojici Rosolska A./Yang Z.

Zadnje upanje dneva je Sloveniji predstavljala Polona Hercog, ki v zadnjem času od vseh slovenskih predstavnic kaže še najboljšo formo. Kljub temu izčrpani Mariborčanki, ki se je včeraj močno namučila v 2. krogu kvalifikacij ni uspelo presenetiti 14. igralke sveta Madison Keys, ki je v tie-breaku drugega niza izkoristila tretjo zaključno žogico.

WTA Premier 5 Internazionali BNL d’Italia (Rim, $3,452,538, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog
Keys M. (Zda/13) – Hercog P. (Slo/Q) 6:4, 7:6(3)
Zidanšek T. (Slo/Q) – Tomljanović A. (Avs) 6:7(1), 4:6

Dvojice, 1. krog
Atawo R./Srebotnik K. – Rosolska A./Yang Z. 3:6, 3:6
Klepač A./Krunić A. – (WC)Errani S./Trevisan M. [14.5.]