Clara Burel in Elisabetta Cocciaretto za prvi naslov v Lozani

F2PFm7xW0AAXLvR - Clara Burel in Elisabetta Cocciaretto za prvi naslov v Lozani

Clara Burel (Foto: WTA Twitter)

Francozinja Clara Burel in Italijanka Elisabetta Cocciaretto sta finalistki teniškega turnirja serije WTA v švicarski Lozani z nagradnim skladom 235.770 evrov. Obe se bosta v nedeljskem finalu potegovali za prvi naslov na najvišji ravni turnirjev WTA.

F2PFm7xW0AAXLvR - Clara Burel in Elisabetta Cocciaretto za prvi naslov v Lozani
Clara Burel (Foto: WTA Twitter)

Dvaindvajsetletna in nepostavljena Burel je bila v francoskem polfinalu po dveh urah in pol boljša od Diane Parry s 4:6, 7:6 (2), 6:3. Prav tako 22-letna Cocciaretto pa je za zmago proti Madžarki Anni Bondar potrebovala še 56 minut več za slavje s 6:7 (3), 7:6 (6), 7:5.

Vrstnici iz Francije in Italije sta doslej enkrat igrali v finalu turnirjev serije WTA. Burel je izgubila prav v Lozani pred dvema letoma, ko je morala premoč priznati Slovenki Tamari Zidanšek. Na tem turnirju druga nosilka Cocciaretto pa je letos izgubila v Hobartu proti Američanki Lauren Davis.

V Lozani se bo predvidoma ob 22.30 pod reflektorji začel še polfinale dvojic. V njem bosta Slovenki Dalili Jakupović in Črnogorki Danki Kovinić nasproti mreže stali prav današnji poraženki v polfinalu posameznic, Bondar in Parry.

* Lozana, WTA (235.770 evrov):
– polfinale:
Clara Burel (Fra) – Diane Parry (Fra/9) 4:6, 7:6 (2), 6:3;
Elisabetta Cocciaretto (Ita/2) – Anna Bondar (Mad) 6:7 (3), 7:6 (6), 7:5.

Vir: Tenis Slovenija, STA