Člani(ce): Maratonski finale v Murski Soboti pripadel Vetrihu, Brglezova prepričljivo najboljša

V ponedeljek se je z obema finalnima obračunoma zaključilo uvodno zimsko Telemach člansko odprto prvenstvo. Zmagovalca turnirja sta postala Pija Brglez iz TK Branik Maribor in Miha Vetrih iz TK Slovenj Gradec.

V moški konkurenci sta si finalno vstopnico z odličnimi nedeljskimi predstavami izborila Jan Dimitrijevič (CELJE) in Miha Vetrih (SGRAD). Oba sta na poti do finala izločila najvišje postavljena igralca, Dimitrijevič že v 2. kolu Tina Kovačiča (ŽTKMB), Vetrih v polfinalu Gašperja Bezjaka (ŽTKMB).

Finalni obračun v Murski Soboti je bil za Dimitrijeviča in Vetriha tretji medsebojni na tekmovanjih pod okriljem Tenis Slovenije in tudi z naskokom najbolj izenačen. Prva dva je v letih 2016 in 2018 dobil prepričljivo dobil Vetrih, ki pa se je tokrat moral za končno zmago precej bolj potruditi. Leto dni mlajši Dimitrijevič se je upiral kar štiri ure, na koncu pa vendarle klonil s 6:7(2), 6:4 in 4:6.

Za 19-letnega Miho Vetriha je to že tretja turnirska zmaga v članski konkurenci. Prvo je septembra lani zabeležil na igriščih ŠTK Velenje, nato pa bil le dva meseca kasneje najboljši še v Krškem.

Brglezova brez prave konkurence

Hitreje je bilo konec finala v ženski konkurenci, kjer je z igralkami brez večjih težav opravila Pija Brglez (BR-MB). Če je 25-letnica v svojem prvem obračunu proti klubski kolegici Kim Žižek še lovila prave občutke, je šlo v zaključku turnirja Brglezovi zelo gladko. V polfinalu je s 6:0 in 6:0 odpravila domačo predstavnico Anamari Žnuderl, v finalu pa s 6:4 in 6:2 še 2. nosilko turnirja Anali Kočevar (TKMED), ki prav tako kot Brglezova do finala ni izgubila niza.

S to zmago je Pija Brglez vnovič prišla do vodstva v zmagah na medsebojnih tekmah proti Anali Kočevar. Po novem Brglezova vodi z 2:1.

Preberite tudi:
Člani(ce): Dimitrijevič v Murski Soboti nadigral 1. nosilca, Ažnohova ni oddala niti igre
Člani(ce): Dimitrijevič v Murski Soboti le še korak do naslova, Brglezova prezahtevna tekmica za Žnuderlovo (FOTO)

Telemach OP Murska Sobota
(TK Murska Sobota, peščena podlaga)

ČLANI

Četrtfinale
Dimitrijevič J. – Korelc D. 6:1, 6:2
Protič Žakelj J. – Železen B. 6:3, 6:1
Vetrih M. – Ficko G. 6:0, 6:1
Bezjak G. – Lepin Ž. 6:1, 6:1

Polfinale
Dimitrijevič J. – Protič Žakelj J. 6:3, 3:6, 6:1
Vetrih M. – Bezjak G. 5:7, 6:4, 6:4

Finale: Vetrih M. – Dimitrijevič J. 7:6(2), 4:6, 6:4


ČLANICE

Četrtfinale
Brglez P. – Žižek K. 6:4, 6:4
Žnuderl A. – Dovnik A. 6:3, 6:1
Blažević I. – Šraj S. 6:0, 6:0
Kočevar A. – Ažnoh A. J. 6:0, 6:0

Polfinale
Brglez P. – Žnuderl A. 6:0, 6:0
Kočevar A. – Blažević I. 6:3, 6:4

Finale: Brglez P. – Kočevar A. 6:4, 6:2

FOTOGALERIJA – SPORTIDA (kliknite za prevezavo)