Člani/ce: Ela Plošnik in Maks Meh najboljša na OP v Celju

V ponedeljek se je v Celju končalo odprto prvenstvo v tenisu za člane in članice. Zmagovalec zelo obiskanega moškega dela turnirja je postal Maks Meh iz TK Terme Ptuj in 15-letna Ela Plošnik iz TK Radomlje.

Najboljši na OP v Celju, Ela Plošnik in Noka Jurič.

Turnir je bil po oceni igralcev in igralk zelo dobro organiziran, teniški navdušenci pa so lahko videli kar nekaj izjemno zanimivih dvobojev. Veseli predvsem dejstvo, da je bil moški turnir polno zaseden. Razlog za to so tudi nekatere spremembe, s katerimi želi Tenis Slovenija še popularizirati igranje na slovenskih turnirjih. Vsi nastopajoči se namreč na članskih tekmovanjih potegujejo za nagradni sklad, ki je vsaj 2000 evrov.

Z bolj razpršeno razdelitvijo nagradnega sklada so se takšni turnirji tako še bolj približali profesionalnim teniškim turnirjem. Ob tem morda še enkrat ponovimo, TS bo naslednje leto organiziral vsaj 20 WTT turnirjev, letos jih je bilo 13.

V decembru bo državno člansko prvenstvo v dvojicah organizirano 9. in 10. decembra v Ljubljani v Teniški akademiji Breskvar, državno prvenstvo med posamezniki pa od 13. do 17. decembra v Medvodah.


V Celju sta se v moški konkurenci v enem od polfinal pomerila Maks Meh (PTUJ) in Max Stollecker (TR-KR), v drugem Tilen Kovač (CELJE) in Tino Kovačič (ŽTKMB). V finale sta se prebila Meh, ki je bil od nasprotnika prepričljivo boljši, ter Kovač, ki je v veliko bolj izenačenem dvoboju strl odpor 2.-uvrščenega Kovačiča. V zelo zanimivem in dolgem finalu je ob koncu bolj zbran ostal Meh, ki je odločilni tretji niz dobil s 6:4.

OP Celje – člani
(TK Celje, Celje, pesek)

Četrtfinale
Meh M. – Bukovec R. 7:5, 6:1
Stollecker M. – Car N. 6:3, 4:6, 6:0
Dimitrijevič J. – Kovač T. 7:5, 4:0 *predaja
Kovačič T. – Bezjak G. 6:4, 6:4

Polfinale
Meh M. – Stollecker M. 6:0, 6:2
Kovač T. – Kovačič T. 4:6, 6:3, 6:4

Finale: Meh M. – Kovač T. 6(6):7, 6:3, 6:4


Pri članicah je bila najboljša Ela Plošnik (RADOM), ki v celem vikendu tekmicam ni prepustila niti enega niza. Njene nasprotnice od 1. kola do finala so uspele osvojiti samo 9 iger v vseh tekmah. V finalu se je pomerila z Noko Jurič (CTA), ki je bila v polfinalu boljša od Zale Bizjak (CTA). Lija Mumlek (ŽTKMB) pa je morala priznati premoč v polfinalu zmagovalki turnirja, Eli Plošnik, tudi 1. nosilki.

OP Celje – članice
(TK Celje, Celje, pesek)

Četrtfinale
Plošnik E. – Malchenko D. 6:0, 6:0
Mumlek L. – Kovač T. 6:0, 6:2
Bizjak Z. – Milosavljevič L. 6:1, 6:1
Jurič N. – Potrč M. 6:2, 6:2

Polfinale
Plošnik E. – Mumlek L. 6:1, 6:0
Jurič N. – Bizjak Z.  6:2, 6:0

Finale: Plošnik E. – Jurič N. 6:4, 6:4